Synttärisankari Sakari Manninen johti Leijonien tyrmäysvoittoa Slovakiasta

Leijonat pehmitti Pekingissä Slovakian maalein 6-2. (Kuva AOP)

Suomi aloitti miesten olympiajääkiekon maalijuhlilla kaadettuaan Slovakian lukemin 6-2.

JÄÄKIEKKO Leijonat aloitti olympiaturnauksen Pekingissä tyrmäävästi löylytettyään Slovakian maalein 6-2. Sakari Manninen oli ottelun hahmo kolmella maalillaan.

Edellisen kerran suomalaisjääkiekkoilija oli tehnyt olympiaottelussa kolme maalia Calgaryssa 1988. Silloin Reijo Mikkolainen maalasi kolmesti Ranskaa vastaan Leijonien voitettua tuolloin 10-1.

Manninen ei moisesta tiennyt ja Mikkolainenkin oli hänelle tuntematon suuruus.

– Ei. Mä olen niin huono tietovisoissa. Tällainen urheilutietovisa, niin en yleensä ole niissä vahvoilla, hän nauroi kuultuaan asiasta.

Manninen oli avauspelin antiin tyytyväinen, mutta korostaa parantamisen varaa olevan.

– Ensimmäinen peli. Kiva, kun sai pelattua. Sai jalkoja käyntiin ja keuhkoja auki. Kuusi maalia tehtiin. Hapa oli erittäin hyvä maalilla. Alivoima hyvää. Paljon parannettavaa peliä.

Slovakia laittoi Suomen välillä ahtaalle, mutta Leijonien paremmuus tuli lopulta selväksi. Mannisella kulki Ufan ketjukavereidensa Teemu Hartikaisen ja Markus Granlundin kanssa peli mallikkaasti.

– Poikkeuksellisen kova tehokkuus. Saatiin paikkoja muutamia ja tehtiin maalit niistä. Vielä on vielä asioita pelinopeudessa. Saa viiveen pois, kun tulee pelinopeutta, hän totesi.

Alussa Slovakia siirtyi 1-0 -johtoon. Suomi ei saanut otteluun hyvää alkua.

– Eka peli on haastava. Heti tulee mailaa ja painetta. Vähän pomppii, niin kaveri on niskassa kiinni. Pitää olla valmiimpia pelaamaan ja tiedät mihin kiekko lähtee. Sitä ehtii parantamaan, Manninen sanoi.

– Pieni kaukalo ja kovaa mennään koko ajan. Kaveri paineistaa ja me paineistetaan. Kun saa kiekonriiston, niin yhtäkkiä saattaa läpiajo kahdella nollaa vastaan. Niin pienestä kiinni ja pari paikkaa tuli siitä, jatkoi Manninen siitä, miten Slovakian puolustus saatiin hajalle.

Manninen teki kolme maalia syntymäpäivänään. Hän täyttää tänään 30 vuotta.

– En syntymäpäivää kummemmin ajatellut. Ehkä tähdet olivat kohdillaan. Syntymäpäivä ja kolme maalia, hän nauroi.

Onnittelut tulivat heti päivän alkajaisiksi.

– Kihlattu laittoi 00.01 viestin, että hyvää syntymäpäivää. Oli odotellut varmaan kellon ääressä, että heti kun pykälä vaihtuu, tulee onnitteluja. Lämmitti sydäntä oikein paljon, Manninen paljasti.

Lisää virtaa tuli Manniselle myös päivän hiihtotuloksista.

– Kuultiin, että siellä oli mahtava suomalaispäivä. Kaksi mitalia.

Teksti Otto Palojärvi, Peking

Lue myös: Suomelle kaksi olympiamitalia Kiinasta – Kertulle hopeaa ja Kristalle pronssia!

Kommentoi Facebookissa