Talouselämä tutki – pääministerin virka-asuntoon 6 500 euron sänky ja 4 400 euron sohvakalusto ilman hankintapäätöstä

Kohu pääministeri Sanna Marinin Kesärannassa nauttimista aterioista ehti jo laantua, kun kalustohankinnoista löytyi epäselvyyksiä.

Kohu pääministeri Sanna Marinin Kesärannassa nauttimista aterioista ehti jo laantua, kun kalustohankinnoista löytyi kummasteltavaa. (Kuva Laura Kotila/ Valtioneuvoston kanslia)

Kesärantaan on tehty tuhansien eurojen kalustohankintoja.

PÄÄMINISTERI Pääministerin virka-asunnossa Kesärannassa on uutisoitu suoritetun sisustukseen ja kunnossapitoon liittyvä päivitys, jossa muun muassa yksityistilojen kalustusta on uusittu. Irtaimistohankintojen kokonaiskustannukset ovat olleet noin 50 000 euroa, josta taidehankintojen osuus on noin 10 000 euroa.

Talouselämä-lehti on tehnyt valtioneuvoston kanslialle tietopyynnön, josta selviää, että joidenkin Kesärannan hankintojen täsmälliset perusteet eivät ole tiedossa. Kaikista pääministeri Sanna Marinin virka-asunnon kalusteostoista ei ole tehty hankintapäätöksiä.

Valtio hankki Kesärannan venäläisten kenraalikuvernöörien kesäasunnoksi vuonna 1904.
Valtio hankki Kesärannan venäläisten kenraalikuvernöörien kesäasunnoksi vuonna 1904. (Kuva Valtioneuvoston kanslia)

Kesärantaan on hankittu esimerkiksi helsinkiläisessä puusepänliikkeessä teetetty tamminen sänky, sängynpääty ja senkki. Hankinta oli maksanut 6 553 euroa ilman patjaa. Samoin ilman kirjallista hankintapäätöstä on muun muassa ostettu yksityistiloissa sijaitseva 4 377 euron sohvakalusto, 794 euron veneakku, 442 euron pingispöytä sekä 121 euron leuanvetotanko.

Ministeripalkkiolain mukaan pääministerillä on asunto valtion talossa, jonka kunnossapito, lämmitys ja valaistus sekä sisustus kustannetaan valtion varoista. Kesärannan kalusteet ja muu irtaimisto ovat valtion omaisuutta.

Lue myös: Kesärannan kunnostustyöt ja sisustus valmistuivat – tällainen on pääministerin virka-asunnon historia

Kommentoi Facebookissa