Tampereen taksisurma – taposta syytetty kersantti myönsi lähes kaiken

Syyttäjä vaatii vastaajalle ehdotonta vankeusrangaistusta. (Kuvituskuva Fotolia)

Humalassa ollut kersantti törmäsi maastoautolla liikennevaloihin pysähtyneeseen taksiin.

TAKSISURMA Taksimiehen kuoleman aiheuttaneelle 20-vuotiaalle kersantille luettiin oikeudessa ankarat syytteet. Kersantti myönsi lähes kaiken, mutta tapon hän kiisti. Tapon sijasta hän myönsi syyllistyneensä törkeään kuolemantuottamukseen.

Varhain aamulla viime maaliskuussa 20-vuotias kersantti otti Parolassa luvatta käyttöönsä puolustusvoimien Toyota Hilux -merkkisen maastoauton. Kersantti lähti 1,25 promillen humalassa ajamaan kohti Tamperetta. Vauhtia oli enimmillään 160 km/h.

Matkalla mies soitti hätäkeskukseen ja ilmoitti, että hänellä on hallussaan 9-millin Glock-pistooli. Hän uhkasi käyttää asetta, jos poliisi yrittää pysäyttää hänet.

Toyota Hilux -maastoauto törmäyksen jälkeen. (Kuva Poliisi)

Tampereella Lempääläntien ja Kuokkamaantien risteyksessä Toyota törmäsi liikennevaloihin pysähtyneeseen taksi-Mercedekseen, ja 54-vuotias taksinkuljettaja menetti henkensä. Törmäys tallentui kaahaajaa tavoittelemaan lähteneen poliisiauton kameran kuviin.

Kersantille luettiin tapahtuman johdosta kymmenen syytettä. Nimikkeiden joukossa on pitkä lista sotilasrikoksia kuten palvelusrikos ja sotilaalle sopimaton käyttäytyminen. Rankin syyte tuli taposta, koska taksimies menetti kolarissa henkensä.

Kersantti myönsi lähes kaiken, kuten törkeän rattijuopumuksen, virkamiehen väkivaltaisen vastustamisen, palvelusrikokset, sotilaalle sopimattoman käyttäytymisen. Tapon hän kiisti ja myönsi syyllistyneensä törkeään kuolemantuottamukseen. Syyttäjä vaatii vastaajalle ehdotonta vankeusrangaistusta.

Lue myös: Poliisi tutkii kuolonkolaria nyt epäiltynä tappona –”Kuljettaja ei ole osoittanut merkkejä jarruttamisesta”

Kommentoi Facebookissa