Tappara oli taas terästä – kirvesrinnat juhlivat mestaruutta Kuopiossa!

Tapparan norjalaispuolustaja Alexander Bonsaksen otti ilon irti kirvesrintojen toisesta peräkkäisestä mestaruudesta.

Tapparan norjalaispuolustaja Alexander Bonsaksen otti ilon irti kirvesrintojen mestaruudesta. (Kuva AOP)

Tappara on liigamestari toisen kerran peräkkäin, kaiken kaikkiaan mestaruuksia on nyt 17.

JÄÄKIEKKO Mitä pitemmälle kiekkokevät käy, sitä varmemmin Tapparan peli kulkee. Enää kukaan ei muistele, että puolivälieräsarjassa joukkue oli jo kuilun reunalla ottelussa, jonka se selvitti jatkoajalla.

Kuopion KalPa ehti finaalisarjassa myös jo kahden otteluvoiton johtoon, mutta Tappara tasoitti tilit ja otti takaisin edun. Eikä Jussi Tapolan luotsaama kokenut joukkue jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä ottelusarjan kuudennessa pelissä Kuopiossa.

Avauserässä molemmilla oli vielä tilanteensa, vaikka Tappara vei nimiinsä maalittoman jakson terävimmät maalipaikat. Toisessa erässä puolustaja Blake Parlett painosti alivoimalla siniviivalla ollutta kuopiolaispuolustaja Joonas Lyytistä, joka ohjasi kädellään korkean purkukiekon kanadalaiselle.

Yksin läpi päässyt Parlett harhautti valerannelaukauksella Eero Kilpeläisen, jonka jalkojen välistä kiekko livahti sisään ajassa 30.19. Mutta vajaat viisi minuuttia myöhemmin peli oli jälleen tasan, kun 18-vuotias Eetu Luostarinen kuittasi maalin tarkalla laukauksella ylänurkkaan.

Kolmanteen erään lähdettiin siis lukemissa 1–1. Ajassa 48.30 Tapparan Juhani Jasu otti siniviivalla kiekon alas korkealla mailalla ja häntä mahdollisesti myös rikottiin tilanteen jälkeen. Jasu ei odotellut vihellystä vaan nousi kiekon kanssa maalille ja siirsi rystylaukauksella Tapparan jälleen johtoon.

KalPa sai aikaan hurjan loppukirin, mutta se katkesi Blake Parlettin toiseen maaliin, jonka hän viimeisteli tyhjään maaliin neljä sekuntia ennen loppuvihellystä lukemiksi 3–1.

Tappara sai aloittaa voitoin 4–2 mestaruusjuhlat, jotka olivat kuopiolaisille liian kova paikka. KalPalle tuomittiin ottelun päätyttyä vielä 5+20 minuutin joukkuerangaistukset epäurheilijamaisesta käytöksestä.

Mestaruuksia on Tapparalla nyt 17, jos lasketaan mukaan kolme TBK:n mestaruutta. Asiaa puidaan vielä pitkään Tampereella, sillä Ilveksellä on 16 mestaruutta.

Kommentoi Facebookissa