Tasavallan ykköskoirakin vietti Koiranpäivää – ”Pohjatonta rakkautta ja ehdotonta uskollisuutta”

Oman kirjan saanut Lennu tutkii Kultarannan veistosnäyttelyssä ollutta Mörkö-veistosta.

Oman kirjankin saanut Lennu tutkii Kultarannan veistosnäyttelyssä ollutta Veikko Myllerin Mörkö-veistosta. (Kuva Tasavallan presidentin kanslia)

Rouva Jenni Haukio muisti bostoninterrieri Lennua myös sosiaalisessa mediassa.

KOIRANPÄIVÄ Tänään vietetään 13. kertaa Koiranpäivää. Ja Suomessa elävistä arviolta 700 000 koirasta seuratuin on luonnollisesti tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion bostoninterrieri Lennu.

Rouva Haukio muisti maaliskuussa 2011 syntynyttä tasavallan ykköskoiraa myös sosiaalisessa mediassa:

”Täyttä läsnäoloa, pohjatonta rakkautta ja ehdotonta uskollisuutta. Kiitollinen jokaisesta yhteisestä päivästä. Hyvää koiranpäivää!”

Sauli Niinistö on kirjoittanut itse kirjoja, ja viime syksynä presidentti oli muutamankin kirjan aiheena. Samoin Jenni Haukio on sekä kirjoittanut että toimittanut runoteoksia. Mutta Lennu-kirjaa ei ollut ennen tätä kevättä.

– Siksi hyppäsin koiran nahkoihin ja kysyin klassisen kysymyksen: mitähän tuo meistä ajattelee? kertoo televisiostakin tuttu politiikan toimittaja Jari Korkki.

Lennu – Valtakunnan ykköskoira (Readme) on kirja, jossa Lennu on päällikkö ja valtakunta laaja. Se ulottuu Helsingin keskustan presidentinlinnasta Meilahden Mäntyniemeen ja kesäisin aina Naantalin Kultarantaan. Joskus kauemmaksikin. Siellä tämä eräänlainen valistunut itsevaltias hyväntahtoisesti ohjailee kansakunnan kohtaloita.

Lennun sukujuuret ovat muuten Saksassa ja Baltiassa. Isä tuli Suomeen Saksasta ja emä Virosta. Jari Korkilla ei itsellään ole koiraa, mutta hän tunnustautuu silti koiraihmiseksi.

– Ja kirjaa tehdessä paljastui, että serkkuni ylläpitää Facebookin suosituinta bostoninterrieri-sivustoa.

Lennun kuvat ovat komeilleet amerikkalaisissa lehdissä ja Jimmy Fallonin The Tonight Showssa televisiossa. Ja kyllä lemmikeillä saattaa olla maailmanpoliittista merkitystäkin. Muistetaan vain Tarja Halosen saama Meggi-kissa, jonka lahjoitti Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev.

Lue myös: Syntymäpäiväsankari Sauli Niinistö yllätti – kiitti muistamisista kuvissa Aaron ja Lennun kanssa

Kommentoi Facebookissa