Teemu Pukki valmistautuu putoamiseen – Lukas Hradecky lähellä Mestareiden liigaa

Teemu Pukki pelaa Valioliigassa Norwichin joukkueessa (Kuva: Norwich City)

Teemu Pukki pelaa Norwichin joukkueessa. (Kuva Norwich City)

Teemu Pukin Norwich hävisi Newcastlelle maalein 0-3 ja jatkaa Valioliigan peränpitäjänä.

JALKAPALLO Teemu Pukin edustama Norwich City on Englannin Valioliigassa yhä epätoivoisemmassa tilanteessa. Saudirahoilla viime syksynä ökyrikastunut Newcastle tyrmäsi Norwichin lauantaina maalein 3-0 Norwichin kotikentällä.

Pukille tarjoutui ottelun 16. minuutilla hyvä tilaisuus maalintekoon, mutta hän ei onnistunut läpiajossaan laittamaan palloa verkkoon. Jos maali olisi tilanteesta syntynyt, olisi Norwich siirtynyt johtoon ja pelin luonne olisi tietysti muuttunut.

Ottelu ratkesi käytännössä jo ensimmäisellä puoliajalla. Newcastlen brasilialaishyökkääjä Joelinton teki ensimmäisen jakson lopulla kaksi maalia. Loppunumerot 3-0:aan viimeisesti Bruno Guimares, kun toista puoliaikaa oli pelattu vajaat viisi minuuttia.

Sarjajumbo Norwichilla on koossa 33 ottelusta 21 pistettä. Matkaa putoamisviivalle Norwichilla on kahdeksan pistettä. On erittäin epätodennäköistä, että Norwich moisen eron voisi viidessä ottelussa kyetä kuromaan.

Saksan Bundesliigasta sen sijaan kuuluu parempia suomalaisuutisia. Lukas Hradecky torjui Bayer Leverkusenille 4-1 -vierasvoiton sarjan jumbojoukkueesta Greuther Fürthistä.

Leverkusen on sarjataulukossa kolmantena. Neljä parasta saa ensi kaudeksi paikan Mestareiden liigaan.

Taistelu on toki tiukkaa. Viidentenä oleva Freiburg on vain kolmen pisteen päässä Leverkusenista, kun pelaamatta on kolme kierrosta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Teemu Pukki loisti Old Traffordilla – Cristiano Ronaldo kuitenkin suurin sankari

Kommentoi Facebookissa