Tiesitkö – auton voi myös rekisteröidä samalla kun ottaa vakuutuksen?

Paperista rekisteröintitodistusta ei enää tarvita kotimaan liikenteessä, sillä ajoneuvon omistaja ja viranomaiset saavat tiedot Trafin järjestelmästä.

Paperista rekisteröintitodistusta ei enää tarvita kotimaan liikenteessä, sillä ajoneuvon omistaja ja viranomaiset saavat tiedot Trafin järjestelmästä. (Kuva Fotolia)

Rekisteröinti onnistuu ajasta riippumatta vakuutusyhtiön sähköisessä palvelussa.

LIIKENNE Ajoneuvon vakuuttaminen ja rekisteröinti onnistuvat nykyään helposti. Velvollisuudet voi hoitaa kerralla kuntoon silloinkin, kun ostaa ajoneuvon toiselta yksityishenkilöltä.

Tämä onnistuu ajasta ja paikasta riippumatta oman vakuutusyhtiön sähköisessä palvelussa.

– Suuri osa ajoneuvon vaihtajista tekee rekisteröinnin erikseen Trafin palveluissa otettuaan ajoneuvolle ensin liikennevakuutuksen. Nykyään kaikkien vakuutusyhtiöiden palveluissa on kuitenkin mahdollista hoitaa myös rekisteröinti samalla, kun hoitaa liikennevakuutuksen kuntoon, kertoo vakuutuspäällikkö Lauri Linna Liikennevakuutuskeskuksesta.

Paperista rekisteröintitodistusta ei enää tarvita kotimaan liikenteessä, sillä ajoneuvon omistaja ja viranomaiset saavat tiedot Trafin järjestelmästä. Sähköinen rekisteröinti on tehnyt ajoneuvojen rekisteröinnistä paitsi helpompaa ja nopeampaa, mutta myös edullisempaa.

Siirtyminen sähköiseen rekisteröintiin ei ole kuitenkaan poistanut mahdollisuutta henkilökohtaiseen asiointiin, vaan rekisteröinnin voi yhä halutessaan hoitaa myös rekisteröintejä vastaanottavassa vakuutusyhtiössä, autoliikkeissä tai katsastustoimipaikoissa.

Liikennevakuutuskeskus ja Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi sekä Finanssialan Keskusliitto ovat tehneet yhdessä sähköisen rekisteröinnin mahdollistaneesta hankkeesta Kestävän kehityksen toimenpidesitoumuksen, jolla uutta toimintatapaa halutaan edistää ja samalla vähentää rekisteröinnistä syntyvää hiilijalanjälkeä.

Kommentoi Facebookissa