Tolstoi-junalla tullut venäläismies käännytettiin takaisin – mukana luottokorttiveitsi ja kumiluotiase

Tolstoi-junan matkustajille ei aiheutunut vaaraa tilanteeseen liittyen.

Tolstoi-junan matkustajille ei aiheutunut vaaraa tilanteeseen liittyen. (Kuva VR)

Miehen todettiin vaarantavan yleistä järjestystä ja turvallisuutta.

RAJATARKASTUS Kaakkois-Suomen rajavartiosto otti eilen kiinni rajatarkastuksen yhteydessä Vainikkalan rajanylityspaikalla Tolstoi-junalla tulleen henkilön. Miehestä saatiin tieto ennakkotarkastusten perusteella ja hän oli kiinniotettuna tutkinnan turvaamiseksi.

Junan matkustajat siirrettiin odottamaan junan tarkastusta Vainikkalan juna-asemalle. Matkustajille ei aiheutunut vaaraa tilanteeseen liittyen. Juna jatkoi matkaansa aikataulusta myöhässä, kun se oli ensin tarkastettu koiran avulla. Mies kertoi tutkinnassa jättäneensä junaan aseen, joka osoittautui myöhemmin kumiluotiaseeksi.

Asioiden jatkoselvittely jatkui vieden aikaa asian kansainvälisestä luonteesta johtuen. Tutkinnan tuloksena Kaakkois-Suomen rajavartiosto teki päätöksen käännyttää Vainikkalasta junalla maahan saapunut henkilö takaisin Venäjälle.

Kyseessä oli 39-vuotias venäläissyntyinen mieshenkilö, jonka todettiin vaarantavan yleistä järjestystä ja turvallisuutta. Henkilö poistettiin maasta klo 22:30. Miehen hallusta löytyi luottokorttiveitsi hänen junaan kätkemänsä kumiluotiaseen lisäksi.

Kommentoi Facebookissa