Tuula Haatainen on SDP:n presidenttiehdokas – tiukka jäsenäänestys ratkesi

SDP:n kansanedustaja ja sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Tuula Haatainen on mukana presidenttikisassa.

SDP:n kansanedustaja ja sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Tuula Haatainen on mukana presidenttikisassa. (Kuva Tuula Haataisen verkkosivut)

Kansanedustaja linjaa itsensä presidenteistä lähemmäs Tarja Halosta kuin Sauli Niinistöä.

PRESIDENTINVAALIT Suurista puolueista SDP:llä on ollut poikkeuksellisia vaikeuksia löytää omaa presidenttiehdokastaan, kun muun muassa Eero Heinäluoma ja Jutta Urpilainen kieltäytyivät.

Nyt tilanne on selkiytynyt, kun puolue julkisti tänään puoluevaltuuston kokouksessa Jyväskylässä jäsenäänestyksensä tuloksen. Tuula Haatainen sai esivaaleissa 48,6 prosenttia äänistä, Maarit Feldt-Ranta 42,3 prosenttia ja Sirpa Paatero 8,6 prosenttia.

Presidenttikisaan jo ilmoittautuneista presidentti Sauli Niinistö kokoaa omaa kansanliikettään, keskustan ehdokas on Matti Vanhanen, vihreiden Pekka Haavisto ja vasemmistoliiton Merja Kyllönen. RKP valitsi presidenttiehdokkaakseen Nils Torvaldsin. Kristillisdemokraatit päättivät ryhmittyä Niinistön taakse.

Tuula Haatainen on profiloitunut sote-uudistuksen arvostelussa näkyvästi sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtajana. Hän linjaa itsensä aikaisemmista presidenteistä lähemmäs Tarja Halosen kuin Sauli Niinistön linjaa.

Kansanedustaja Tuula Haatainen on toiminut aikaisemmin muun muassa opetusministerinä sekä sosiaali- ja terveysministerinä. Vuonna 2012 hän jäi SDP:n presidenttiehdokkaan esivaaleissa toiseksi Paavo Lipposelle saaden 22 prosentin ääniosuuden.

Kommentoi Facebookissa