Uusi nettipoliisi aloittaa ‒ puuttuu jatkossa entistä näkyvämmin erilaisiin nettirikoksiin

Nettipoliisi osallistuu jatkossa myös entistä enemmän nopeaa tiedottamista vaativiin poliisioperaatioihin ja korjaa somessa mahdollisesti väärää tietoa.

Nettipoliisi osallistuu jatkossa myös entistä enemmän nopeaa tiedottamista vaativiin poliisioperaatioihin ja korjaa somessa mahdollisesti väärää tietoa. (Kuvituskuva Fotolia)

Helsingin poliisin löytää Twitterin lisäksi Facebookista, Instagramista ja Snapchatista, ja pian Whatsappissa.

POLIISI Helsingin poliisi vahvistaa läsnäoloaan sosiaalisessa mediassa. Tavoitteena on kertoa sekä kansalaisille että tiedotusvälineille aiempaa aktiivisemmin poliisin päivittäisestä toiminnasta ‒ myös virka-ajan ulkopuolella.

‒ Tavoitteemme on, että luotettava viranomaistieto on helposti ja nopeasti kaikkien saatavilla. Näin voimme katkoa huhuilta siivet ja opastaa, miten erilaissa tilanteissa tulee toimia, kertoo Helsingin poliisilaitoksen poliisipäällikkö Lasse Aapio.

Nopea tiedottaminen on erityisen tärkeää varsinkin silloin, kun yleinen järjestys ja turvallisuus ovat uhattuna.

‒ Nettirikoksiin puuttumisen lisäksi nettipoliisi osallistuukin jatkossa entistä enemmän nopeaa tiedottamista vaativiin poliisioperaatioihin ja korjaa somessa mahdollisesti väärää tietoa, Aapio jatkaa.

Operatiivisista tilanteista tiedotetaan pääasiassa Twitterissä, josta Helsingin poliisilaitoksen löytää nimellä @HelsinkiPoliisi www.twitter.com/helsinkipoliisi. Viestejä voi lukea, vaikka ei olisi itse rekisteröitynyt palveluun.

Osana some-läsnäolon vahvistamista Helsingin poliisissa aloittaa uusi nettipoliisi, ylikonstaapeli Teemu Hokkanen. Hokkanen on aiemmin työskennellyt kenttätyössä Helsingissä, poliisin IT-rikostutkinnassa ja Suojelupoliisissa.

‒ Samalla tavalla kuin poliisi pyrkii olemaan kaupungilla läsnä siellä missä tapahtuu ja poliisia tarvitaan, pyrkii poliisi olemaan myös verkossa siellä missä tarvitaan ‒ opastaen ja ennaltaehkäisten rikosten ja häiriöiden syntymistä. Näin toimitaan myös vihapuheen kohdalla, kertoo ylikonstaapeli Teemu Hokkanen.

Nettipoliisin tehtäviin kuuluvat muun muassa ajankohtaisista ilmiöistä kertominen, kansalaisten kysymyksiin vastaaminen sekä nettikiusaamiseen ja vihapuheeseen puuttuminen.

Helsingin poliisin löytää tällä hetkellä Twitterin lisäksi Facebookista, Instagramista ja Snapchatista. Uutena kanavana Helsingin poliisi avaa perjantaina 3. marraskuuta Whatsapp-tilin.

‒ Toivomme, että kaikenikäisten olisi helppo lähestyä poliisia ja sen vuoksi haluamme kokeilla myös uusia kanavia. Whatsapp päätettiin perustaa siksi, että tavoittaisimme myös nuoret entistä paremmin, Hokkanen sanoo.

Helsingin poliisilaitoksen tilit sosiaalisessa mediassa

Twitter

@HelsinkiPoliisi https://twitter.com/HelsinkiPoliisi

@HPLnettipoliisi https://twitter.com/HPLnettipoliisi

Facebook

@Helsingin poliisilaitos https://www.facebook.com/Helsinginpoliisilaitos/

@Teemu Hokkanen https://www.facebook.com/teemu.hokkanen.31

Instagram

@helsinkipoliisi https://www.instagram.com/helsinkipoliisi/

Snapchat

@stadinpoliisi

Whatsapp

numero +358 50 342 2133 (3.11. alkaen)

Kommentoi Facebookissa