Valtioneuvoston kanslia esittäytyy kansalaisille – myös pääministeri Juha Sipilä paikalla

Pääministeri Juha Sipilä käy työhuoneessaan Valtioneuvoston linnassa lauantaina aamupäivällä.

Pääministeri Juha Sipilä käy työhuoneessaan Valtioneuvoston linnassa lauantaina aamupäivällä. (Kuva Lauri Heikkinen/ Valtioneuvoston kanslia)

Yleisöllä on mahdollisuus tutustua tiloihin ja kuulla virkamiehiltä ministeriöiden toiminnasta.

SUOMI 100 Valtioneuvosto avaa ovensa yleisölle lauantaina 26. elokuuta klo 10–14 Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi. Ovet ovat avoinna Valtioneuvoston linnassa, Säätytalossa, Valtioneuvoston juhlahuoneistossa, Arppeanumissa, ulkoministeriössä, sisäministeriössä ja oikeusministeriössä.

Pääministeri Juha Sipilä käy työhuoneessaan Valtioneuvoston linnassa lauantaina aamupäivällä.

Päivän aikana yleisöllä on mahdollisuus tutustua valtioneuvoston tiloihin ja kuulla virkamiehiltä ministeriöiden toiminnasta, rakennusten historiasta ja ajankohtaisista aiheista. Tavoitteena on juhlistaa suomalaista avointa yhteiskuntaa, hyvää hallintoa ja sananvapautta. Virkamiehet jakavat kokemuksiaan työtehtävistään ja omasta urastaan. Paikalla on myös rekrytointiasiantuntijoita, joilta voi kuulla lisää työskentelymahdollisuuksista, harjoittelusta ja virkojen hausta.

Säätytalossa vierailijoilla on mahdollisuus kysellä työskentelystä valtioneuvostossa ja tutustua valtioneuvoston hankkeisiin. Myös historian siipien havinaa voi tuntea, sillä Säätytalossa on esillä harvinainen kokoelma Suomen itsenäisyyden tunnustamista koskevia asiakirjoja ulkoministeriön arkistosta. Esillä ovat muun muassa Venäjän, Ranskan, Saksan, Sveitsin ja Itävalta-Unkarin Suomen itsenäisyyden tunnustamista koskevat asiakirjat.

Itsenäistymisen ajan tunnelmaa luovat yleisön seassa kulkevat historialliset hahmot. Näyttelijöiden esittämät hahmot sadan vuoden takaa johdattelevat yleisöä itsenäistymisen alkuhetkiin. Yleisön seassa liikkuvat suomalaisuusliikkeen johtohahmoksi noussut Yrjö Sakari Yrjö-Koskinen sekä naisvoimistelun- ja urheilun sekä partiotyttötoiminnan uranuurtaja Anni SofiaTuikkuCollan.  Paikalla nähdään myös suomalainen valtiomies LeopoldLeoHenrik Stanislaus Mechelin ja Säätytalon sisäkkö.

Muissa valtioneuvoston rakennuksissa yleisöllä on mahdollisuus tutustua tilojen historiaan, arkkitehtuuriin ja taiteeseen. Edellisen kerran avoimien ovien päivä järjestettiin vastaavassa laajuudessa syksyllä 2009, kun vietettiin oman hallinnon 200-vuotisjuhlaa.

  • Lisätietoa Valtioneuvoston avoimista ovista löydät tästä

Kommentoi Facebookissa