Vastaamon tietomurrosta epäilty 25-vuotias mies kiinni Ranskassa – pyritään luovuttamaan välittömästi Suomeen

Ranskan poliisi vastaa epäillyn säilyttämisestä niin kauan, kunnes hänet luovutetaan Suomeen. (Kuvituskuva Fotolia)

Ranskan poliisi otti epäillyn kiinni Suomen poliisin tekemän pidätysmääräyksen nojalla.

TIETOMURTO Psykoterapiakeskus Vastaamoon kohdistuneesta tietomurrosta epäilty 25-vuotias suomalaismies on otettu kiinni Ranskassa 3.2.2023. Ranskan poliisi otti epäillyn kiinni Suomen poliisin tekemän pidätysmääräyksen nojalla.

Poliisi käynnistää välittömästi toimenpiteet epäillyn luovuttamiseksi Suomeen. Luovuttamiseen liittyvää prosessia hoidetaan tiiviissä yhteistyössä Ranskan viranomaisten kanssa. Ranskan poliisi vastaa epäillyn säilyttämisestä niin kauan, kunnes hänet luovutetaan Suomeen.

Europolin Most Wanted -listalla ollut Julius Aleksanteri Tomminpoika Kivimäen etsintäkuulutus. (Kuva Europol)

Epäilty vangittiin poissaolevana Helsingin käräjäoikeudessa lokakuussa 2022 todennäköisin syin epäiltynä törkeän kiristyksen yrityksestä, törkeästä tietomurrosta ja törkeästä yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä. Samalla hänestä tehtiin eurooppalainen pidätysmääräys ja hänet etsintäkuulutettiin.

– Kiinniotto on jo pitkään kestäneen kansainvälisen yhteistyön ja poliisin oman tiedonhankinnan tulos. Luovutusprosessin aikataulu riippuu monesta seikasta, joten tässä vaiheessa on haastava arvioida, milloin epäilty saadaan Suomeen. Kun epäilty on luovutettu Suomeen, asiassa tulee järjestää Suomessa uusi vangitsemiskäsittely. Tavoitteena on päästä kuulustelemaan epäiltyä mahdollisimman pian, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Leponen Keskusrikospoliisista.

Esitutkinta on edelleen kesken. Poliisi tiedottaa asiasta lisää, kun se on tutkinnan tilanne huomioon ottaen mahdollista.

Lue myös: Vastaamon tietomurrosta on vangittu poissaolevana 25-vuotias mies – ”Epäilty oleskelee tällä hetkellä ulkomailla”

Kommentoi Facebookissa