Veneilytaidot hanskassa – testaa oma tietämyksesi ”Merikarhu vai maakrapu” -testissä!

Kipparin tulee olla selvillä väistämissäännöistä, merimerkeistä ja siitä, miten hätätilanteessa toimitaan.

Kipparin tulee olla selvillä väistämissäännöistä, merimerkeistä ja siitä, miten hätätilanteessa toimitaan. (Kuva Fotolia)

Tunnetko karttamerkit ja muistatko, mitä turvavesimerkki tarkoittaa?

VENEILY Tiedätkö, miten valomerkissä ilmaistaan itä- tai länsiviitta? Kesäisten veneilykelien koittaessa kannattaa kerrata turvallisen veneilyn periaatteet ja varmistaa, että omat veneilytaidot ovat kunnossa.

Vesilläliikkumiseen ei tarvitse ajokorttia, mutta veneilyyn liittyy kuitenkin paljon taitoja ja tietoja, jotka sekä velvoittavat kuljettajia että varmistavat viihtyisän ja turvallisen veneily-ympäristön kaikille. Osaavan, ympäristöä ja muita vesilläliikkujia kunnioittavan kipparin veneeseen on mukava astua.

– Suunnitelmallisuus on kaiken veneilyn pohjana. Lisäksi kipparin tulee olla selvillä väistämissäännöistä, merimerkeistä ja siitä, miten hätätilanteessa toimitaan. Mukana veneessä on tietysti asianmukaiset ja toimivat varusteet. Hyvistä veneilykäytännöistä kannattaa tehdä itselleen rutiini, Trafin yksikönpäällikkö Ville Räisänen muistuttaa.

Yksittäisen veneilijän kannalta riittävä tieto- ja taitotaso on kuin vakuutus. Omaa osaamistaan voi treenata Pinnalla-sivujen Merikarhu vai maakrapu -testillä tai kertaamalla vesillä liikkumisen faktoja. Mukana sivuilla on myös liikenteen antisankari Yrmyn venepeli.

Trafin sivuilta löytyy myös tietoa vesillä liikkumiseen ja veneilyturvallisuuteen yleensä.

Klikkaa tästä seuraaville sivuille:

Kommentoi Facebookissa