Vuoden Auto -finalistit valittiin – jatkoon pääsi seitsemän kovaa uutuutta

Alfa Romeon historian ensimmäinen katumaasturi, tottelee Stelvio-nimeä.

Alfa Romeon historian ensimmäinen katumaasturi, tottelee Stelvio-nimeä. (Kuva Alfa Romeo)

Alkuperäisellä ehdokaslistalla oli 37 tänä vuonna lanseerattua mallia.

AUTOT Euroopan Vuoden Auto -palkinto on jaettu jo yli puolen vuosisadan ajan. Tällä kertaa alkuperäisellä ehdokaslistalla oli 37 uutuutta, jotka on joko lanseerattu vuonna 2017 tai tulevat saataville tämän vuoden aikana vähintään viidessä Euroopan maassa. Seitsemän finalistia on nyt valittu 23 maan edustajasta koostuvan tuomariston toimesta, ja näiden mallien joukosta ilmoitetaan voittaja Geneven autonäyttelyn aattona maaliskuun alussa.

Ensimmäinen finalisti on Alfa Romeon historian ensimmäinen katumaasturi, joka tottelee Stelvio-nimeä. Urheilullisen Giulia-sedanin kanssa perusrakenteensa jakava auto on myös hyvin sporttinen katumaasturiksi, ja uutuuden pellin alle saa jopa Ferrari-pohjaisen tuplaturbo-V6:n. Stelvio ylsi sen voimin SUV-luokan kierrosennätykseen legendaarisella Nürburgringin radalla.

Audi
Audi A8

Toinen ehdokas on Audin A8-lippulaivan neljäs sukupolvi, joka esiteltiin syksyllä Frankfurtin autonäyttelyssä. Auto edustaa ensimmäisenä Audina rinkulamerkin muotoilun uutta aikaa, mutta linjat ovat silti hyvin tutun oloiset. Suuremmat uudistukset piilevät pellin alla, ja luksusauto on täynnä viimeisintä teknologiaa. A8:n pitäisi olla maailman ensimmäinen autonomisen ajamisen kolmostasolle yltävä auto, mutta tätä tekniikkaa ei saa vielä käyttää yleisessä liikenteessä.

BMW
BMW 5

Kolmas tarjokas on BMW 5-sarjan viimeisin painos, joka esiteltiin alkuvuonna. G30-korikoodilla tunnettu uutuus seuraa linjoiltaan pitkälti edeltäjänsä viitoittamaa tietä, mutta se on tehty baijerilaisten modulaariselle CLAR-perusrakenteelle. Paino on pudonnut sen myötä, ja autoa saa myös pistokehybridiversiona. 5-sarjaankin tarjotaan monia ajoavustimia, jotka tuovat BMW:n entistä lähemmäs autonomista ajamista.

Citroen C3
Citroen C3 Aircross

Neljäs finalisti on Citroënin C3 Aircross, joka on pienen katumaasturin kuoriin verhottu tila-auto. C3 Picasson korvannut uutuus on persoonallisen näköinen ranskalaismerkin parhaiden perinteiden mukaisesti, ja siitä saa entistäkin yksilöllisemmän kattavan lisävarustetarjonnan avulla. C3 Aircross heittää haasteen muun muassa Nissan Jukelle, Opel Mokka X:lle sekä Renault Capturille, ja toki myös konsernikumppani Peugeot 2008 kuuluu sen kilpailijoihin.

Kia
Kia Stinger

Viides ehdokas tulee Koreasta, ja se on ehkäpä historian näyttävin Kia. Kyseessä on Stinger-niminen neliovinen coupé, joka on tehty takavetoiselle perusrakenteelle toisin kuin kaikki muut korealaismerkin edustajat. Moottorivalikoima ulottuu tuplaturbo-V6:een saakka, ja auton muodot ovat lähes gran turismo -henkiset. Kian perinteet näkyvät siinä, että Stinger on huomattavasti edullisempi kuin muun muassa Audi A5 Sportback tai BMW 4-sarjan Gran Coupé.

Seat
Seat Ibiza

Listan kuudes uutuus on viidennen sukupolven Seat Ibiza, joka on kasvanut pikkuautoluokasta jo lähes kompaktiautojen mittoihin. VW-konsernin uusi MQB A0 -perusrakenne debytoi Ibizassa jo ennen emomerkin uusinta Poloa. Ibiza tarjoaa väljien tilojen lisäksi hyvän ajettavuuden, ja muotoilussa näkyy selvä sukunäkö mm. Leon-isoveljeen. Ajoavustimiakin alkaa olla tarjolla isompien autojen malliin.

Volvo
Volvo XC40

Viimeisimpänä, vaan ei suinkaan vähäisimpänä listataan Volvon upouusi XC40, joka on kiinalaisen Geelyn omistaman ruotsalaisbrändin ensimmäinen aluevaltaus kompaktien katumaasturien luokkaan. XC40 on muotoiltu muita Volvoja nuorekkaammin, mitä korostetaan mm. tarjolla olevalla kaksivärimaalauksella. Sisätiloja mainostetaan erityisen käytännöllisiksi esimerkiksi lukuisten tavaralokerojen myötä, ja autossa on satsattu täysillä mukavuuteen. XC40 on muuten ensimmäinen uudelle CMA-perusrakenteelle tehty Volvo. Jatkoa seuraa ainakin V40-hatchbackin ja S40-sedanin myötä.

Kommentoi Facebookissa