Aalto-opiskelijat kutsuttiin muotijätin designosastolle Tukholmaan

Tukholmaan harjoittelemaan pääsivät Helmi Liikanen, Kristiina Hansen-Haug ja Netta Törmälä.

Tukholmaan lähtevät Helmi Liikanen, Kristiina Hansen-Haug ja Netta Törmälä. (Kuva Eeva Suorlahti)

Haasteena oli suunnitella kuosi- ja tekstiilimallisto vuoden 2017 syksyn ja talven mallistoon.

MUOTI Aalto-yliopiston tekstiili- ja muotisuunnittelun opiskelijat kutsuttiin syksyllä mukaan projektiin, jossa heidät haastettiin suunnittelemaan kuosi- ja tekstiilimallisto valitsemalleen H&M:n asiakasryhmälle vuoden 2017 syksyn ja talven mallistoon.

Projektin päätyttyä H&M palkitsi kolme opiskelijaa, Netta Törmälän, Helmi Liikasen ja Kristiina Hansen-Haugin, harjoittelujaksolla Tukholmassa, jonne he suuntaavat tulevana keväänä.

Projekti järjestettiin ensimmäistä kertaa viime vuoden syksynä, jolloin se toimi ponnahduslautana monelle muotoilun opiskelijalle, kuten H&M:lle palkatulle Laura Kunnakselle.

– Kokemukseni on ollut todella hyvä. Aloittaessani harjoittelun koin heti ensimmäisestä päivästä kuuluvani tiimiin. Positiivisuudella, ahkeruudella, nöyryydellä ja oma-aloitteisuudella pääsee pitkälle. Harjoittelu on myös loistava tilaisuus saada oikea työpaikka, Kunnas kertoo.

Helmi Liikasen suunnittelemaa kuosi- ja tekstiilimallistoa. (Kuva Eeva Suorlahti)
Helmi Liikasen suunnittelemaa kuosi- ja tekstiilimallistoa. (Kuva Eeva Suorlahti)

Yliopiston ja muotitalon yhteistyöprojekti tarjosi kaikkiaan 17 opiskelijalle mahdollisuuden luoda toimeksiannon mukainen eheä ja toimiva kuosimallisto ammattilaisten ohjauksessa.

– Projekti toteutettiin nyt toista kertaa tavoitteena löytää nuoret lahjakkaat printtidesignerit. Aalto on globaalissa mittakaavassa korkeatasoinen tekstiili- ja muotisuunnitteluyliopisto. Viime vuosi oli menestys, saimme Helsingin-finaalin jälkeen Aallosta tiimiimme 12 työharjoittelijaa. Olen iloinen, että osa heistä työllistyi meille, sanoo H&M:n edustaja Maria Olofsgård Jegéus.

Aalto-yliopistossa projektia on vetänyt professori Maarit Salolainen ja tiiviisti mukana projektissa ovat olleet tekstiilisuunnittelun lehtori Maija Fagerlund ja vaatesuunnittelun lehtori Ilona Hyötyläinen. H&M:ltä projektia veti suunnittelijoita työkseen rekrytoiva Maria Olofsgård Jegéus ja opiskelijoiden mentorina toimi printtisuunnittelija Rafaela de Campos.

– Järjestämme korkeakoululla rekrytointihaastattelut, joihin voivat osallistua myös muut projektiin osallistuneet opiskelijat. Muotitalo haastattelee lisäksi alumnejamme ja opintojensa loppuvaiheissa olevia, jotka ovat kiinnostuneita työpaikasta, kertoo tekstiilisuunnittelun professori Maarit Salolainen.

Kommentoi Facebookissa