Ainakin kaksi turkulaista pelaa Stanley Cupin finaaleissa

Colorado Avalanche juhlii finaalipaikkaa. (Kuva AOP)

Artturi Lehkosen maali ratkaisi Colorado Avalanchen paikan Stanley Cupin finaaleihin.

JÄÄKIEKKO Colorado Avalanche on selvittänyt tiensä NHL:n Stanley Cupin finaaleihin. Avalanche voitti maanantaina Edmonton Oilersin vieraissa maalein 6-5 ja voitti ottelusarjan puhtaasti 4-0.

Coloradon hyökkääjä Artturi Lehkonen pelaa toisena peräkkäisenä vuotena Stanley Cup -finaaleissa. Hän teki jatkoajalla Avalanchen finaalipaikan ratkaisseen maalin.

Voittomaali syntyi ajassa 61.19. Lehkonen, joka varsinaisella peliajalla oli syöttänyt kaksi maalia, ohjasi tähtipuolustaja Cale Makarin laukauksen, mutta Oilers-vahti Mike Smith torjui. Lehkonen siivosi kuitenkin paluukiekon häkkiin.

Lehkosen lisäksi Avalanchen riveissä Stanley Cup -finaaleissa pelaa Mikko Rantanen. NHL:n parhaiden hyökkääjien joukkoon lukeutuva Rantanen teki ratkaisevassa Oilers-ottelussa maalin.

Vuonna 1995 Quebecista Coloradoon muuttanut Avalanche, joka on entinen Quebec Nordiques, on voittanut Stanley Cupin 1996 ja 2001. Finaaleissa Avalanche nähdään nyt ensi kertaa 21 vuoteen.

Avalanche saa Stanley Cup -finaaleissa vastaansa joko New York Rangersin tai Tampa Bay Lightningin. Tampa Bay on voittanut kaksi edellistä mestaruutta.

Lehkonen pelaa Stanley Cupin finaaleissa siis toista kertaa peräkkäin. Viime vuonna hän oli häviämässä finaaleita Montreal Canadiensin paidassa. Lehkonen oli silloinkin ratkaissut maalillaan joukkueensa finaalipaikan.

Tällä kaudella Lehkonen pelasi suurimman osan runkosarjasta Montrealissa, joka jäi NHL:n runkosarjan jumboksi. Maaliskuun siirto Coloradoon Avalancheen on nostanut myös Lehkosen omaa tasoa.

Lehkonen pelasi kuluvalla kaudella Canadiens-nutussa kaikkiaan 58 ottelussa keräten 29 tehopistettä. Siirto Coloradoon tapahtui maaliskuun kolmannella viikolla. Runkosarjassa Lehkonen ennätti edustaa Coloradoa 16 ottelussa keräten tehot 6+3.

Pudotuspeleissä Lehkonen on ollut iskussa. Hän on 14 ottelussa saalistanut pisteet 5+3. Ottelusarjassa Edmonton Oilersia vastaan Lehkosen tehot ovat 2+4.

Turku on vahvasti edustettuna Stanley Cupin finaaleissa, sillä Lehkonen ja Rantanen tulevat Turusta. Vielä kolmaskin turkulainen on tyrkyllä finaaleihin, sillä New York Rangersissa pelaa Kaapo Kakko.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomessa nyt seitsemän triplakultaleijonaa

Kommentoi Facebookissa