Äitien illanvietto päättyi ikävästi – ystävätär läpsi perheen lapsia ja pissasi poliisiautoon

Matkalla poliisiasemalle ystävättären epäillään syyllistyneen lievään vahingontekoon, koska hän virtsasi poliisiauton sisälle pariin kertaan.

Matkalla poliisiasemalle ystävättären epäillään syyllistyneen lievään vahingontekoon, koska hän virtsasi poliisiauton sisälle pariin kertaan. (Kuva AOP)

Kylässä ollut ystävätär oli oman muistikuvansa mukaan käyttäytynyt koko illan asiallisesti.

PAHOINPITELY Hämeen poliisi on saanut esitutkinnan valmiiksi Hartolassa juhannusviikolla 2017 tapahtuneessa kahteen lapseen kohdistuneessa epäillyssä pahoinpitelyasiassa. Ikävät tapahtumat saivat alkunsa, kun kaksi perhetuttua noin 40-vuotiasta rouvaa viettivät lapsineen iltaa emäntäperheen kodissa Hartolassa.

Paikalle oli saapunut kylään Varsinais-Suomesta ystävätär kahden peruskouluikäisen lapsensa kanssa. Perheiden miehet eivät olleet paikalla. Emäntäperheessä oli paikalla suunnilleen samanikäisiä lapsia ja näiden lasten epäillään illanvieton aikana joutuneen kylään tulleen ystävättären pahoinpitelemäksi.

Illan saaman ikävän päätöksen perusteella äitien illanviettoon liittyi kylään tulleen ystävättären kohdalla liiallista alkoholinkäyttöä. Ilta oli edennyt leppoisasti siihen kuuluisaan viimeiseen drinkkiin asti, jonka jälkeen ystävätär oli jostain syystä ryhtynyt käyttäytymään vihamielisesti ja epäasiallisesti emäntäperheen ala-asteikäistä lasta kohtaan.

Ystävätär oli verbaalisesti ryhtynyt arvostelemaan lapselle hänen ruumiinrakennettaan rumilla sanoilla ja löysi negatiivista arvosteltavaa myös lapsen aktiivisuudesta ja ahkeruudesta. Esitutkinnan mukaan solvauksia oli sen jälkeen tehostettu lapseen kohdistuneilla nyrkinlyönneillä, sormella tökkimällä ja retuuttamalla lasta hiuksista.

Pahoinpitelyn kohteeksi joutuneen lapsen äiti oli odotetusti tullut fyysisesti puolustamaan lastaan ja saanut tilanteen hetkeksi rauhoittumaan ja ystävättärensä nukkumaan. Samalla paikalle hälytettiin poliisi. Ennen kuin poliisi pääsi paikalle, oli ystävätär riehaantunut uudestaan ja kohdistanut sillä kertaa aggressionsa emäntäperheen vanhempaan peruskouluikäiseen lapseen. Vanhempaa lasta hänen epäillään läpsineen kasvoihin.

Paikalle päästyään poliisi kohtasi reilusti päihtyneen ja äärimmäisen vihaisen ystävättären. Hänet otettiin kiinni kahteen pahoinpitelyyn epäiltynä ja lähdettiin tuomaan poliisin säilytystiloihin. Ystävätär oli poliisin kanssa vahvasti eri mieltä kiinnioton tarpeellisuudesta. Omasta mielestään hän oli ajokunnossa ja halusi ehdottomasti lähteä lapsineen omalla autolla takaisin kotiinsa Varsinais-Suomeen.

Matkalla poliisiasemalle ystävättären epäillään syyllistyneen lievään vahingontekoon, koska hän virtsasi poliisiauton sisälle pariin kertaan. Lievän vahingonteon tutkinta päätettiin poliisissa asian kokonaisharkinnan ja jo tapahtuneen vakavan lapsiin kohdistuneen rikosepäilyn perusteella.

Kylässä ollut ystävätär piti kuulusteluissa rikosepäilyä mahdottomana käsittää, koska äitinä hän ei missään nimessä voisi käyttäytyä kuvaillulla tavalla ja kohdistaa väkivaltaa lapsiin. Muistinsa mukaan hän oli käyttäytynyt koko illan asiallisesti. Ystävätär ei ole niin sanotusti poliisin vanha tuttu.

Pahoinpitelyn kohteeksi joutuneille lapsille ei aiheutunut sairaalahoitoa vaativia fyysisiä vammoja. Ystävätärtä epäillään kahteen lapseen kohdistuneesta pahoinpitelystä. Esitutkintamateriaali siirtyy lähipäivinä syyttäjälle syyteharkintaan.

Kommentoi Facebookissa