Älä pysäköi, älä veneile, äläkä ainakaan lennätä mitään – Putin tulee ja näin pysyt poissa tieltä

Venäjän presidentti Vladimir Putinin vierailulla luvassa ovat ennennäkemättömät turvatoimet.

Venäjän presidentti Vladimir Putinin vierailulla luvassa ovat ennennäkemättömät turvatoimet. (Kuva AOP)

Venäjän presidentti Vladimir Putin saapuu työvierailulle Suomeen ja Savonlinnaan torstaina.

PRESIDENTTI Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ottaa presidentti Vladimir Putinin vastaan torstaina Savonlinnan Punkaharjulla. Vierailu juhlistaa myös Suomen 100-vuotiasta itsenäisyyttä.

Presidentti Niinistö ja presidentti Putin käyvät viralliset keskustelut Hotelli Punkaharjulla. Punkaharjun jälkeen ohjelmassa on höyrylaivaristeily Saimaalla, jonka yhteydessä presidentit siirtyvät Olavinlinnaan. Päivän Lehti kirjoitti vierailusta tässä.

Punkaharjuntie – tie 4792 – on suljettu torstaina klo 9.00–17.00 aikana välillä Savonlinnantie–Finlandiantie.
Punkaharjuntie – tie 4792 – on suljettu torstaina klo 9.00–17.00 aikana välillä Savonlinnantie–Finlandiantie. (Kuva Poliisi)

Venäjän presidentti vierailu on näkynyt myös Lappeenrannan lentokentällä. Maanantaina siellä nähtiin Venäjän hallinnon nelimoottorinen Iljušin Il-76 -rahtikone, jolla kuljetettiin autoja, muutama kuorma-autollinen elintarvikkeita sekä muutama kymmenenmatkustajia.

Etelä-Saimaa raportoi harrastajalentäjän nähneen, kun koneen rahtia purettiin. Rahdin jälkeen lentokoneesta purettiin kolme edustusautoa, joista yksi oli musta pitkä limusiini. Ajoneuvojen joukossa oli Ylen mukaan myös viestiajoneuvo, jolla varmistetaan Putinin yhteydet Kremliin.

Viime viikolla Venäjältä lennätettiin Suomeen jo yli sata venäjän presidentinhallinnon edustajaa

Pysäköintirajoitukset on merkitty liikennemerkein ja kiellon vastaisesti pysäköidyt autot siirretään Savonlinnan kaupungin varikolle tai lähisiirtoina poliisin määrittelemään paikkaan.
Pysäköintirajoitukset on merkitty liikennemerkein ja kiellon vastaisesti pysäköidyt autot siirretään Savonlinnan kaupungin varikolle tai lähisiirtoina poliisin määrittelemään paikkaan. (Kuva Poliisi)

Tapaaminen torstaina Savonlinnassa tulee poliisin mukaan näkymään varsinkin tieliikenteessä. Lisäksi vesi- ja ilmaliikennettä tullaan rajoittamaan.

Vaikutukset tieliikenteessä alkavat torstaina klo 12.00 ja tulevat kestämään myöhäisiltaan. Presidenttien siirtymisten vuoksi tieosuuksia suljetaan ajoittain välillä Savonlinnan lentokenttä–Punkaharju sekä Punkaharju–Savonlinna. Punkaharjuntie – tie 4792 – on suljettu torstaina klo 9.00–17.00 aikana välillä Savonlinnantie–Finlandiantie.

Savonlinnan keskustassa on rajoitettu pysäköintiä. Rajoitukset on merkitty liikennemerkein ja kiellon vastaisesti pysäköidyt autot siirretään Savonlinnan kaupungin varikolle tai lähisiirtoina poliisin määrittelemään paikkaan.

Vesiliikennettä rajoitetaan ja se on osaksi kielletty kokonaan Olavinlinnan ympäristössä.
Vesiliikennettä rajoitetaan ja se on osaksi kielletty kokonaan Olavinlinnan ympäristössä. (Kuva Poliisi)

Vesiliikenteen rajoitus koskee lähinnä Olavinlinnan ympäristöä. Merkityllä alueella vesiliikenne on kokonaan kielletty 27.7.2017 klo 06.00–28.07.2017 klo 02.00 välisenä aikana. Lisäksi Savonlinnan satama-alueelle voi tulla muita rajoituksia ja niistä tiedotetaan tarvittaessa erikseen.

Ilmaliikenteen osalta rajoitusalueella EFR365 kaikki ilmaliikenne on rajoitettu 27.7. klo 07.00–28.7. klo 12.00 välisenä aikana kartassa määrätyllä alueella. Rajoitus koskee yleisilmailuliikennettä, tarkoittaen myös kauko-ohjattavia, miehittämättömiä ilma-aluksia. Savonlinnan lentokenttä ei ole rajoitusaikana käytössä aikataulunmukaista kaupallista reittiliikennettä lukuun ottamatta.

Ilmatilarajoitus koskee yleisilmailuliikennettä, tarkoittaen myös kauko-ohjattavia, miehittämättömiä ilma-aluksia.
Ilmatilarajoitus koskee yleisilmailuliikennettä, tarkoittaen myös kauko-ohjattavia, miehittämättömiä ilma-aluksia. (Kuva Poliisi)

Presidenttien tapaaminen tulee näkymään monin tavoin Savonlinnan alueen liikenteessä. Poliisi suosittelee hoitamaan asioinnit Savonlinnassa torstaina aamupäivällä, mikäli asukkaat ja turistit haluavat välttää vierailun aiheuttamat liikenneruuhkat.

Poliisi pyytää varaamaan myös riittävästi aikaa torstaina puolen päivän jälkeen tapahtuviin siirtymisiin.

Kommentoi Facebookissa