Alaikäinen kortiton nuori mies hurjasteli poliisia karkuun – pakomatka päättyi ulosajoon

Vanhempien kertomana selvisi, että nuorukainen oli ottanut auton käyttöönsä heidän tietämättään. (Kuvituskuva Poliisi)

Pakenevasta autosta sammutettiin välillä valot ja partio menetti hetkeksi näköyhteyden.

LIIKENNETURVALLISUUS Hämeen poliisi kertoo, kuinka kello 04.30 partiota vastaan tuli Lahdessa Ala-Okeroisten tiellä henkilöauto, jonka nopeus oli 94 km/h. Kyseisellä tieosuudella on nopeusrajoitus 60 km/h.

Partio kääntyi auton perään, kytkien samalla hälytys- ja pysäytysvalot päälle. Autoilijan huomattua poliisien kääntymisen perään auto lähti kiihdyttämään kohti Renkomäkeä, nopeuden noustessa lukemiin 143 km/h.

Ala-Okeroistentien ja Helsingintien risteyksen lähettyvillä pakenevasta autosta sammutettiin valot ja partio menetti hetkeksi näköyhteyden autoon. Autoon saatiin jälleen näköyhteys sen kääntyessä Uudelle Orimattilantielle. Auto jatkoi pakoaan Renkomäenväylälle ja Rusinkadun liikenneympyrän kautta, edelleen Renkomäenväylää käyttäen kohti Orimattilankatua, missä auto suistui tieltä ulos.

Auton kuljettajaksi ilmeni alle 18-vuotias ajokortiton mies, joka ei loukkaantunut ulosajossa. Mies kertoi kyydissä olleiden niin ikään alaikäisten kolmen nuoren miehen poistuneen autosta heti ulosajon jälkeen. Kaikki nuoret tavoitettiin lähistöltä kotiosoitteistaan ja heidän kuntonsa tarkastettiin.

Autoa kuljettanut nuori mies kuljetettiin kotiinsa, missä vanhempien kertomana selvisi, että nuorukainen oli ottanut auton käyttöönsä heidän tietämättään. Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantatamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä luvattomasta käytöstä. Lastensuojelu ja poliisi jatkavat asian selvittämistä.

Lue myös: Poliisi yritti pysäyttää 16-vuotiasta kuljettajaa – nuori ajoi karkuun Ruotsin puolelle

Kommentoi Facebookissa