Patrik Laine katkaisi pitkän heikon putkensa

Patrik Laineen ja Columbus Blue Jacketsin kausi on ollut NHL:ssä vaikea. (Kuva AOP)

Patrik Laine teki kolme maalia reilussa 21 minuutissa. Myös Eeli Tolvanen, Mikko Rantanen ja Artturi Lehkonen loistivat NHL:ssä lauantaina.

JÄÄKIEKKO Columbus Blue Jacketsin Patrik Laine katkaisi sunnuntaina yhdeksän ottelun mittaisen maalittoman putkensa NHL:ssä. Sen hän teki myös komealla tavalla tykitettyään kolme maalia alle 22 minuutissa.

Neljän maalin karkumatkalla ollut Columbus voitti Detroit Red Wingsin 4-3. Columbus oli johtanut ottelua 3-0.

– Laineella on annettavaa kunniaa. Ne olivat kolme maailmanluokan maalia, Detroitin päävalmentaja Derek Lalonde painotti NHL:n verkkosivuilla.

– Hän on yksi maailman parhaista maalintekijöistä, mutta me teimme se liian helpoksi hänelle. Annoimme hänelle liian paljon aikaa ja tilaa, mikä kostautui, Lalonde jatkoi.

Laine puolestaan korosti kokonaisuutta. Joukkue on tietenkin aina yksilön edellä.

– Olen tietysti iloinen kolmesta maalista, mutta olen vieläkin iloisempi siitä, että voitimme ottelun.

Laineen ketsuppipullo oli ollut siis tukossa tuskastuttavan pitkään. Edellisen kerran Laine oli onnistunut maalinteossa 17. joulukuuta.

– Ei se ole mikään salaisuus, että viime aikoina mikään ei ole mennyt. Olen tehnyt kovasti töitä ja yrittänyt laukoa niin paljon kuin mahdollista. Tänään sain pari hyvää pomppua ja kaverit tarjoilivat huippupaikkoja, Laine kiitteli.

Laineella on koossa tehopisteet 12+10=22. Hän on pelannut tällä kaudella 27 ottelua.

Columbuksen tilanne näyttää kuitenkin heikolta. Joukkue on itäisessä konferenssissa viimeisenä ja tuskin tulee yltämään pudotuspeleihin.

Myös Colorado Avalanchen suomalaishyökkääjät Mikko Rantanen ja Artturi Lehkonen näyttivät lauantaina maalinteon mallia, kun Avalanche pöllytti Ottawa Senatorsia maalein 7-0.

Rantanen pisti vyöryn liikkeelle ajassa 5.45. Sen jälkeen Avalanchea ei pidätellyt kukaan eikä mikään.

Rantanen on tehtaillut tällä kaudella jo 29 maalia. Siihen ei yksikään muu pelaaja ole pystynyt Coloradon historiassa runkosarjan puoliväliin tultaessa.

Rantasen oma ennätys on 36 maalia runkosarjakaudessa. Siitä hän on jäänyt seitsemän maalia.

Stanley Cupin mestaruutta puolustavan Avalanchen kausi on ollut vaikea. Murskavoitto tuo tietysti itseluottamusta, vaikka Ottawa ei NHL:n parasta tasoa edustakaan.

– Pelasimme vihdoinkin täydet 60 minuuttia, Rantanen painottaa ehjää kokonaisuutta seuransa Twitter-tilillä.

Avalanchen sisäistä pistepörssiä johtavalla Rantasella on koossa 41 ottelusta tehot 29+24=53. Kolme ottelua vähemmän pelanneen Lehkosen saldo on 11+18=29.

Hiljattain kaupatun Eeli Tolvasen upea vire jatkuu Seattle Krakenin paidassa. Tolvanen iski uudelle seuralleen jo viidennen maalinsa, kun Kraken voitti Chicago Blackhawksin 8-5.

Kraken iski kuusi ensimmäistä maaliaan 13 minuutin ja 11 sekunnin sisään. NHL:n historiassa on tehty kuusi maalia, pelin alusta lukien, vain seitsemän kertaa tätä nopeammin.

Krakenilla on koossa jo kahdeksan peräkkäistä voittoa. Kraken on voittanut kaikki ottelunsa sen jälkeen, kun Tolvanen liittyi remmiin.

Teksti Otto Palojärvi ja Kari Aho

Lue myös: Tappara taisteli voittoon – ”Vähän sellaista kevään uusintaa tänään”

Kommentoi Facebookissa