Tappara taisteli voittoon – ”Vähän sellaista kevään uusintaa tänään”

Kuva Fotolia

Kuva Fotolia

Tappara nousi takaa-ajoasemasta jatkoaikavoittoon TPS:stä. Jussi Tapolan mukaan ottelussa oli viime kevään finaalien tuntua.

JÄÄKIEKKO Tappara ja TPS pelasivat lauantaina jääkiekko-ottelun Tampereella. TPS oli pitkään pelin päällä, mutta lopulta Tappara kaivoi ottelusta 2-1-jatkoaikavoiton.

Tappara nousi päätöserässä rinnalle Veli-Matti Savinaisen maalilla ja Kristian Tanus iski jatkoajalla kirvesrintojen voittomaalin.

– TPS on Liigan parhaiten puolustava joukkue ja aina sellaisen puolustuksen rikkominen ei ole helppoa. Se vaatii yhteistyötä ja yksiykkösten voittamista. Jos sitä ei pystytä tekemään riittävän hyvin, niin silloin ei päästä paikoille ja tekemään sitä maalia. Tepsiä vastaan pelatuissa otteluissa on aika usein tullut vähän maaleja ja se ensimmäisen maalin tekijä on pelin päällä aika pitkään, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola kuvaili.

Tappara ja TPS kohtasivat viime kevään SM-finaaleissa. Tapolan mieleen lauantaina oli samanlaista kiekkoa kuin kevään finaalisarjassa.

– Mun mielestä tämä oli vähän sellaista kevään uusintaa tänään. Hyvä, että päättyi näin päin. Olisi voinut päättyä toisinkin päin, mutta onneksi joukkueesta löytyi vielä sellainen voitontahto tuohon loppuhetkille, Tapola kiitteli omiaan.

Tappara nousi 72 pisteeseen ja on toisena Liigassa. TPS on viidentenä.

Ville Peltonen on saanut piiskattua HIFK:n kovaan iskuun SM-liigassa. Lauantaina HIFK haki Lahdesta täyden pistepotin, kun se kaatoi Pelicansin 5-4.

HIFK on pelannut viime ajat vahvasti, eikä ole jäänyt kuuteen otteluun pisteittä. Kuudesta ottelusta se on voittanut viisi.

Lahdessa sattui ja tapahtui kaikenlaista ja nähtiinpä kaukalossa ennen kiekon jäähän putoamista jopa vihkiminen.

– Nämä oli sellaiset perinteiset suomalaiset häät, että kaikkee tapahtuu ja kaikilla on kivaa, Peltonen veisteli.

– Me halusimme oikein kolme muhkeaa palaa voileipäkakkua ja kolme pistettä saatiin himaan. Hieno juttu ja upea kiekkotapahtuma, Peltonen jatkoi.

Ässät otti lauantaina ison voiton, kun se kaatoi Kärpät Oulussa 3-1-lukemin. Ässien hahmo oli kapteeni Jesse Joensuu, joka teki taas pyyteettömästi hommia joukkueen eteen.

– Kyllä Jesse Joensuu oli jotenkin ruumiillistuma aamusta lähtien. Vielä otti tuossa lopussakin blokin, Ässien päävalmentaja Karri Kivi kehui.

Kiveltä kysyttiin tämän jälkeen, miten Ässien peli on muuttunut kauden mittaan, kun nyt kaksi kolmasosaa runkosarjasta on takana.

– En muista. Eiköhän meillä ole sama tilanne kuin muillakin. Pelit kovenee ja joukkue parantaa ja samalla huomaa, että tiettyjä harjoitteita jää pois ja uusia tulee tilalle. Luulen, että kaikilla on se sama, että jokainen koittaa jostain loihtia vähän lisää omaan joukkueeseen, Kivi veisteli.

Kouvolassa KooKoo otti ison voiton, kun se kaatoi Jukurit 3-2. KooKoo on nyt sijalla kymmenen. Jukurit jatkaa kahdeksantena.

Kärkijoukkue Lukko pesi kasvonsa perjantain tappiostaan ja napsi Lappeenrannan SaiPasta 5-3-voiton. Sebastian Repo (1+2) ja Gabriel Fontaine (2+0) olivat Lukon suurimpia hahmoja. SaiPa jatkaa viimeisenä.

Vaasassa Sport nappasi jo toisen peräkkäisen voittonsa, kun se kaatoi HPK:n 3-2-lukemin voittomaalikilpailun jälkeen. HPK:n kahden voiton putki katkesi ja se on nyt sijalla 12. Sport on viimeistä edellisenä.

Voittoon lauantaina ylsi myös Ilves, joka kaatoi JYPin 2-0. Ilves on sarjassa kolmantena. JYP on sijalla 13.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Kärkiryhmä Lukolle yllätystappio – ”Sitten lähti kyllä ihan täysin lapasesta”

Kommentoi Facebookissa