Kärkiryhmä Lukolle yllätystappio – ”Sitten lähti kyllä ihan täysin lapasesta”

Rauman Lukko voitti 2021 jääkiekon Suomen mestaruuden. (Kuva Liiga)

SM-liigaa johtava Lukko hävisi Jukureille Mikkelissä 3-5.

JÄÄKIEKKO Kärkijoukkue Rauman Lukko yllätettiin perjantaina SM-liigassa. Jukurit kaatoi Mikkelissä Lukon 5-3.

Jukurit oli tyly heti avauserässä ja karkasi jo kolmen maalin johtoon.

– Kyllä me mun mielestä pelasimme alun ihan hyvin, mutta sitten lähti kyllä ihan täysin lapasesta. Himokkuutta, nälkästä Jukureilta, meiltä löperöä puolustusalueen puolustuspeliä ja vähän jäi kiekot viivaan. Jukurit oli erittäin tehokas siinä ja me oltiin vähän sellaisessa horroksessa siinä vähän aikaa. Onneksi sitten päästiin erätauolle vaan 0-3-tappiolla, Lukon päävalmentaja Marko Virtanen latasi.

– Sitten siinä oli se jäähypaholainen ja sattui se, mitä on jo miettinyt, että milloin se tapahtuu eli kiekko omasta päädystä päätyverkkoon ja siitä 4-0. Sehän on aika harvinaista, että 0-4-tilanteesta enää jääkiekossa tullaan, mutta sitä me lähdimme kuromaan vaihto kerrallaan. Kyllä se siitä parani ja huulille päästiin. Siinä oli jopa 3-5-tilanteessa läpiajo ja siitä 4-5:een, niin oltaisi varmaan saatu oikeasti momemtumia. Mutta ei tänään. Ei ollut meidän päivä, Virtanen jatkoi.

TPS otti perjantaina toisen peräkkäisen voittonsa, kun se kaatoi HIFK:n 3-2-lukemin jatkoajalla.

Ottelussa oli monenlaisia vaiheita. TPS karkasi toisen erän alussa jo 2-0-johtoon, mutta HIFK kiri rinnalle vielä saman erän puitteissa.
HIFK:lla oli päätöserässä paremmat tekopaikat, mutta TPS kesti ja pääsi lopulta kuittaamaan kaksi pistettä jatkoajalta.

– Tykkäsin joukkueen ilmeestä tänään, TPS:n päävalmentaja Jussi Ahokas aloitti.

– Pelasimme etenkin toisessa erässä todella laadukasta kiekkoa. Loimme paljon tekopaikkoja. Sitten harmittava virhe siihen, mistä tuli se 2-2-maali, mutta mielestäni joukkue pystyi siitä kasaamaan itsensä ja kolmas erä oli tasainen. Oli siinä IFK:lla paikat, mutta oli myös meillä paikat. Jatkoaikavoitto ja kyllä me mun mielestä tänään ansaittiin pisteet. Oli hienoa tarjota tällainen peli tuollaiselle yleisölle ja kärpäset vielä katossa, niin mikäs sen parempaa, Ahokas veisteli viitaten Aarne Kärpäseen.

TPS:llä on ollut viime aikoina tapana menettää viime hetkillä pisteitä, mutta perjantaina ei näin turkulaisten onneksi käynyt.

KalPa ei jättänyt perjantaina Ässille juurikaan jakoja SM-liigassa, vaan lasketteli 4-0-kotivoittoon. KalPa tuli väkevästi otteluun ja johti sitä jo avauserän jälkeen 2-0. Siitä Ässät ei enää missään vaiheessa toipunut.

– Hyvä esitys meiltä alusta loppuun, KalPan päävalmentaja Tommi Miettinen iloitsi.

– Pystyimme kaikilla neljällä ketjulla olemaan hyvin raikkaalla jalalla aggressiivisia ja aktiivisia kiekon kanssa ja sitä kautta puolustamaan hyvin, Miettinen jatkoi.

Ässät sortui ottelussa jäähyilyyn, eikä KalPa jättänyt tätä mahdollisuutta käyttämättä.

– Ei voi olla kuin tyytyväinen. Totta kai Ässilläkin oli paikkoja toisessa erässä ja Jatkola oli niissä hetkissä mies paikallaan ja piti vastustajan nollilla. Oikein hyvä esitys ja arvokas voitto meille, Miettinen summasi.

Se suurempi yllätys nähtiin puolestaan Hämeenlinnassa, missä HPK kaatoi Pelicansin 2-0. Kerhon molemmista maaleista vastasi perjantaina Michael Joly.

Pelicans on hävinnyt nyt kaksi ottelua putkeen ja jatkaa kolmantena sarjassa. HPK on puolestaan voittanut kaksi ottelua putkeen ja nousi nyt sijalle 12.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: TPS hyllytti pelaajiaan – katkaisi tappioputkensa

Kommentoi Facebookissa