TPS hyllytti pelaajiaan – katkaisi tappioputkensa

Kuva Fotolia

TPS hyllytti viisi pelaajaa kurinpidollisista syistä, mutta onnistui voittamaan Jukurit maalein 4-2.

JÄÄKIEKKO Kohun silmässä ollut Turun Palloseura katkaisi SM-liigassa jo viiden ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa keskiviikkona Mikkelin Jukurien kustannuksella voitettuaan 4-2. Viisi pelaaja kurinpidollisista syistä hyllyttäneen TPS:n sankariksi nousi Vili Munkki, 20, joka iski kaksi maalia.

Munkki tehtaili liigauransa ensimmäisen maalin ajassa 37.41, jolloin hän vei isännät 3-0 -johtoon. Jukurit nousi vielä kahden maalin päähän, kunnes Munkki viimeisteli loppunumerot vajaat kuusi minuuttia ennen loppua.

– Ensimmäinen erä oli meiltä erittäin huonoa pelaamista. Kaveri teki kaksi maalia ylivoimalla. Toinen ja kolmas erä olivat meiltä jo ihan mallikasta. Tehokkuus jäi vain vähän piippuun. Vastustaja oli sen sijaan erittäin tehokas, Jukurien päävalmentaja Olli Jokinen painotti ottelun lehdistötilaisuudessa.

Jokisella jäi muutenkin jossiteltavaa Turun vierailusta.

– Mun mielestä 3-2 -tilanteessa tuli selkeä päähän kohdistunut taklaus. Kaksi kertaa kolahti aika pahasti meidän pelaajaa päähän ja kummastakaan ei tullut jäähyä. Katsotaan, mitä kurinpito niistä tuomioista sanoo. Ei me missään nimessä siihen tätä peliä hävitty. TPS ansaitsi voittonsa. Heillä on nälkäinen ryhmä. Näki, että moni pelaaja sai varmasti näytön paikan, Jokinen totesi.

Tappara ja Pelicans väänsivät todella tasaisissa merkeissä Nokia Areenalla. Tappara kuittasi 1-0 -voiton vain 4 154 katsojan edessä.

Tapparan sankariksi nousi kauden seitsemännen liigamaalinsa näyttävästi sivaltanut Jori Lehterä. Maskin takana ollut Pelicans-veskari Patrik Bartosak oli tilanteessa täysin voimaton.

Tapparalla oli rajut lähtöasetelmat kärkiotteluun, sillä se pelasi tiistaina voitokkaan CHL:n välieräottelun EV Zugia vastaan.

– Päätettiin jätkien kanssa, että tänään on raksapäivä, Lehterä kuittasi C Moren haastattelussa.

Liigan kärkijoukkue Lukko piti kotiyleisönsä edessä pintansa KalPaa vastaan. Lukko voitti tiukan ottelun 2-1.

Lukon maaleista pitivät huolen Sebastian Repo ja Harri Kainulainen. KalPan kavennus oli Joona Riekkisen käsialaa.

Kouvolassa KooKoon ja HPK:n välillä pelattu ottelu päättyi jatkoajalla vieraiden 3-2 -voittoon. Kerhon sankarin viitan kietaisi harteilleen Arttu Pelli, kun jatkoaikaa oli pelattu reilut kolme minuuttia.

HPK katkaisi kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa. KooKoon neljän ottelun voittoputki päättyi.

Lukko johtaa sarjaa 75 pistettä plakkarissaan. Kaksi ottelua Lukkoa vähemmän pelannut Tappara on toisena 71 pisteellään. Kolmantena olevalla Pelicansilla on 67 pistettä.

Teksti Kari Aho

Lue myös: Eeli Tolvanen löytänyt jyvänsä Seattlessa

Kommentoi Facebookissa