Eeli Tolvanen löytänyt jyvänsä Seattlessa

Eeli Tolvanen siirtyi Nashvillesta Seattleen. (Kuva AOP)

Eeli Tolvanen on päässyt uudessa NHL-seurassaan Seattle Krakenissa hyvään vireeseen.

JÄÄKIEKKO Takavuosien junioritähden Eeli Tolvasen ura NHL:ssä ei käynnistynyt tähtiloistossa. Tolvasen NHL-uran katsottiin hiljattain olevan jopa vaakalaudalla.

Seuravaihto Nashville Predatorsista Seattle Krakeniin näyttää tehneen Tolvaselle hyvää. Tolvanen on aloittanut pelinsä vahvasti Krakenin riveissä.

Maanantaina Tolvanen saalisti tehopisteet 1+1 Seattlen voittaessa Montreal Canadiensin 4-0. Vahva esitys oli jatkoa Tolvasen viime pelien nosteelle.

Tolvanen aloitti kauden Nashvillessä. Siellä hän keräsi 13 ottelussa pisteet 2+2. Nyt Seattlessa hän on merkkauttanut viidessä ottelussa tehot 3+2.

Tolvasen ketjukaveri Vince Dunn suitsuttaakin suomalaishyökkääjää.

– Mielestäni löydämme toisemme. Kun annan hänelle kiekon, niin sanon vain, että lauo. Hänellä on loistava laukaus, joten hän saa elämäni näyttämään helpolta, Dunn kommentoi NHL:n verkkosivuilla.

Seattle on äitynyt vahvaan vireeseen Tolvasen liityttyä joukkueen riveihin. Viime kaudella NHL:ssä aloittanut seura on yllättäen taistelemassa pudotuspelipaikasta.

Tolvanen, 23, loisti KHL-Jokereissa viitisen vuotta sitten ja pelasi hyvin myös Pyeongchangin olympialaisissa, vaikka ei ratkaisevassa ottelussa Kanadaa vastaan loistanutkaan. NHL:ssä hänellä oli kuitenkin vaikeuksia ottaa paikkansa Nashvillen joukkueesta.

Viime kausi meni Tolvasella Nashvillessa paremmin, mutta tällä kaudella vaikeuksia oli ennen seurasiirtoa yllättävän paljon. Seattlessa Tolvanen näyttääkin saaneen roolin, joka sopii hänelle paremmin.

Nashville näyttää tulevan ilman Tolvasta hyvin toimeen. Tolvasen ex-seurakaverin Juuse Saroksen huippuotteet Nashvillen maalilla saivat jatkoa maanantaina, kun hän nollasi Ottawa Senatorsin Nashvillen 4-0-voitossa.

Edellispelissään Saros joutui hurjaan kiekkosateeseen torjuen 64 laukausta. Ottawaa vastaan Saros pääsi vähemmällä, kun torjuttavia kiekkoja osui tielle ”ainoastaan” 38.

– Tuntui enimmäkseen hyvältä. Sain paljon apuja tänään. Meillä oli paljon blokkeja ja alivoimamme oli hyvää. Minun täytyy antaa kavereille kunniaa, Saros sanoi NHL:n nettisivuilla.

Kahteen peliin Saros on torjunut peräti 102 kertaa ja päästänyt niissä vain kolme maalia.

– Yritän vain nähdä kiekkoa ja pelata pelejä. Luonnollisesti minulla on ollut myös onnea mukana viime peleissä, Saros kommentoi vireestään.

Saros on torjunut Nashvillelle jo neljä peräkkäistä voittoa. Hänen hyvät otteensa on noteerattu myös kutsulla tähdistöotteluun.

Suomen maajoukkueessa Saros on nähty viimeksi MM-kisoissa 2016. Saros olisi todennäköisesti torjunut Leijonien ykkösmaalivahtina viime talvena Pekingin olympialaisissa, jos NHL olisi pelaajansa olympialaisiin päästänyt.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Milloin parhaat Leijonat nähdään samassa joukkueessa? – NHL:n tilanne auki

Kommentoi Facebookissa