Kutsuntojen hoitamatta jättäminen aiheutti etsintäkuulutuksen – ”Matka katkeaa rajalle ja tien päälle”

Kahdelta saapuvalta lennolta löytyi kaksi henkilöä, joiden kutsunta-asiat olivat hoitamatta. (Kuvituskuva Poliisi)

Lentokentältä tavoitetut nuoret miehet saivat poliisilta sakon ja määräyksen osallistua kutsuntoihin.

KUTSUNNAT Itä-uudenmaan poliisi kertoo tavoittaneensa Helsinki-Vantaan lentoasemalta kaksi kutsuntaikäistä nuorta miestä, joiden asevelvollisuusasiat olivat hoitamatta. Jokainen miespuolinen Suomen kansalainen joutuu osallistumaan Puolustusvoimien kutsuntoihin sinä vuonna, jolloin hän täyttää 18 vuotta.

Poliisi kertoo asiasta Twitterissä:

”Huomio kutsuntaikäinen! Matka katkeaa mm. rajalle ja tien päälle jos kutsunta-asiat ovat jääneet hoitamatta. Poliisiasemalla hoidettiin kahden nuoren miehen kutsuntaa parisen tuntia.”

Kutsuntatilaisuuteen on osallistuttava henkilökohtaisesti ja luvan kutsunnoista poisjäämiseen voi antaa vain aluetoimisto. Poisjäänti kutsunnasta ilman laillista estettä, jollainen on esimerkiksi vakava sairaus, on asevelvollisuuslain mukaan rangaistava teko.

Ylikomisario Jussi Huhtela kertoi Helsingin Sanomille, että tavoitetut henkilöt oli etsintäkuulutettu kutsunnoista pois jäämisen takia.

– Kahdelta eri saapuvalta lennolta löytyi matkustajien joukosta kaksi henkilöä, Huhtela vahvisti.

Molemmat saivat sakon ja Puolustusvoimien määräyksen osallistua kutsuntoihin. Toinen henkilöistä oli jäänyt kiinni lentoasemalla jo silloin, kun hänen lentonsa oli ollut lähdössä muutamaa päivää aikaisemmin.

– Hänen kanssaan oltiin sovittu, että koska paluupäivä on tiedossa, niin poliisi on vastassa ja asia hoidetaan sitten kuntoon.

Kutsunnoissa henkilö määrätään palvelukseen, jos hänet todetaan terveystarkastuksessa palvelukseen sopivaksi. Lääkäri määrittää palveluskelpoisuuden voimassa olevien lakien ja Puolustusvoimien terveystarkastusohjeen perusteella.

Lue myös: Varusmiespalvelusta ennen kannattaa kuntoilla – ”Lisää todennäköisyyttä saada palveluskelpoisuusluokaksi A”

Kommentoi Facebookissa