Milloin parhaat Leijonat nähdään samassa joukkueessa? – NHL:n tilanne auki

Leijonat juhlii. (Kuva Jääkiekkoliitto)

Kansainvälinen jääkiekkoliitto vaatii NHL:ltä päätöstä osallistumisesta Milanon 2026 olympialaisiin kevääseen 2024 mennessä.

JÄÄKIEKKO Parhaiden pelaajien jääkiekon miesten arvoturnausta ei ole pelattu vuoden 2016 jälkeen. Ja yhä on epävarmuutta, milloin parhaiden turnaus seuraavan kerran toteutuu.

Vastuu asiasta on NHL:llä. Se ei ole saanut maajoukkueiden World Cup -turnaustaan järjestettyä vuosikausiin, eikä ole päästänyt pelaajiaan kaksiin viimeisiin olympialaisiin.

World Cupia (suomeksi maailmancup) suunniteltiin helmikuulle 2024, mutta NHL päätti perua projektin Venäjän tilanteen takia. NHL olisi halunnut Venäjän joukkueen mukaan, mutta Euroopassa moista vastustetaan, ja varsin hyvin perustein, Venäjän käydessä raakalaismaista sotaansa Ukrainassa.

Kansainvälisen Jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtaja Luc Tardif ilmoitti nuorten MM-kisojen yhteydessä järjestetyssä lehdistötilaisuudessa, että IIHF haluaisi World Cupin syyskuulle ja lokakuulle. Helmikuu on Euroopan sarjojen takia ongelmallinen ajankohta.

Tardifin mukaan IIHF ei ole tällä hetkellä World Cupissa aktiivisesti mukana sen jälkeen, kun suunnitelma helmikuusta 2024 peruuntuivat. Keskustelut World Cupista kyllä jatkuvat.

Seuraavat talviolympiakisat järjestetään helmikuussa 2026 Italiassa. Jääkiekkoa olisi määrä pelata Milanossa.

Tardifin mukaan NHL ja sarjan pelaajayhdistys NHLPA haluavat olla Milanossa mukana, ja Kansainvälinen olympiakomiteakin on avoimempi NHL:n toiveille osallistumisen toteutumiseen liittyen. Tardif kuitenkin painottaa, että takaraja NHL:n päätökselle olisi saatava kevääseen 2024 mennessä, jotta olympiaturnausprojektia voisi valmistella kunnolla.

– Olen optimistinen, mutta kaikkien tulisi nähdä vaivaa, jotta voisivat olla siellä mukana, Tardif toteaa esittäen NHL:lle epäsuoran ukaasin.

NHL päästi pelaajansa talviolympialaisiin 1998-2014. Pyeongchangin 2018 olympialaiset NHL jätti väliin ja Pekingin 2022 olympialaisten osallistumisensa NHL perui kuutisen viikkoa ennen kisoja koronapandemian takia.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: TPS:n tuska jatkui – HIFK nyt nosteessa

Kommentoi Facebookissa