TPS:n tuska jatkui – HIFK nyt nosteessa

Kuva Fotolia

Kärpät onnistui katkaisemaan heikon kierteensä TPS:n kustannuksella. HIFK:n hankinta Kristian Vesalainen on puolestaan löytänyt maalijyvänsä.

JÄÄKIEKKO SM-liigassa pelattiin lauantaina kuusi ottelua. Oulussa yksi illan teemoista oli tappioputken katkaiseminen, kun Kärpillä oli alla kaksi perättäistä tappiota ja TPS:llä jo neljä.

Kärpät onnistui katkaisemaan putkensa. Se voitti TPS:n jatkoajalla maalein 4–3 syventäen turkulaisten tuskaa.

Arttu Hyryn hurja laukaus ratkaisi isäntien voiton Raksilan yleisön iloksi. Voitollaan Kärpät nousi viidenneksi SM-liigassa.

TPS:n fanien oli vaikea hyväksyä ottelun tuomaritoimintaa. Kaksi turkulaisseuran pelaajaa lensi pihalle ottelusta toisessa erässä.

Ensin lähti Pavol Skalicky pään tai niskan alueelle kohdistuneen taklauksen vuoksi. Erän lopussa suihkuun passitettiin Niklas Arell polvitaklauksen vuoksi.

Jälkimmäisen kohteena oli Teemu Turunen, joka keräili hetken itseään ja jatkoi sitten ylivoimalla pelaamista. Toinen ulosajo olikin liikaa TPS:n faneille. Monet heistä raivosivatkin twitterissä.

HIFK:n huippuhankinta löytämässä jyvänsä

Kristian Vesalainen hankittiin HIFK:hon tekemään maaleja ja niitä hyökkääjä on alkanut nyt hiljalleen myös toimittamaan. Lauantaina Vesalainen nousi isoon rooliin lauantaina, kun HIFK kaatoi värikkäiden vaiheiden jälkeen KalPan Helsingissä 5-4-lukemin.

Vesalainen teki kaksi maalia ja kasvatti kauden maalisaldonsa viiteen osumaan. HIFK aloitti ottelun vahvasti, mutta heikko loppu oli pilata kaiken. HIFK johti parhaimmillaan jo 5-1, mutta KalPa kiri vielä maalin päähän.

– Tosi hyvä startti meiltä ja aloitimme hyvin. Peli lähti rullaamaan meiltä tosi hyvin ja saimme onnistumisia myös ylivoimalla. Sinänsä oli hyvä peli, mutta lopussa tuli notkahdus. Onneksi tuli kuitenkin voitto, Vesalainen kommentoi.

Vesalaisen oma ilta oli kuitenkin kauttaaltaan vahva. Hänen roolinsa on tehdä maaleja ja niitä tuli nyt kaksi.

– Pari hyvää onnistumista. Siinä oli pari Patin (Otto Paajanen) ja Juliuksen (Nättinen) hyvää tarjoilua, eikä tarvinnut muuta tehdä kuin lyödä sisään. Hyvä ilta. Olin pelipäällä ja ilo oli pelata, Vesalainen kiteytti oman iltapuhteensa.

HIFK sai tärkeitä onnistumisia maalien muodossa ja pelasi lähes koko pelin todella hyvin, mutta kaverin laskeminen lopussa maalin päähän 5-1-johdosta on asia, mitä ei saisi koskaan tapahtua. Tämä asia käydään kyllä joukkueen kesken läpi.

– Ei nyt varmaan tänään sitä mitenkään laajemmin käydä läpi, mutta vähän sitä jo tuossa käytiin. Mutta kyllä se pitää ottaa huomioon. Kuitenkin kaksi maalia siinä vielä tuli ja niin ei saisi käydä. Yhtäkkiä se menikin ihan härdelliksi tuo loppu, Vesalainen myönsi.

Olli Jokinen pettyi tehottomuuteen

Jukureista ei ollut lauantaina Lahdessa haastamaan Pelicansia. Lahtelaisseura murskasi Mikkelin vieraansa peräti 4–1.

Jukurien päävalmentaja Olli Jokinen näki pelaamisessa myös paljon hyvää. Tulostaulu oli kuitenkin armoton.

– Kaksi ensimmäistä erää oli meiltä varmasti kauden parasta vieraspelaamista. Erittäin paljon oli laatupaikkoja, joista olisi voinut tehdä maaleja, mutta tällä kertaa vastustajan maalivahti otti ne kiinni. Oliko sitten hänen hyvyyttään vai meidän tehottomuutta. Viimeksi täällä Lahdessa meillä oli seitsemän paikkaa, joista tehtiin viisi maalia. Tänään peli oli vähän kuin se matsi toisinpäin, arvioi Jokinen seuran verkkosivuilla.

Päätöserään lähdettäessä oli vain maalin ero. Pelicans rokotti kuitenkin tylysti mikkeliläisiä.

Jokinen muistutti yksinkertaisesta asiasta eli maalinteon tärkeydestä.

– Kolmanteen erään lähdettäessä tilanne oli 1-0 ja tahtotila oli, että jatketaan siitä, mitä ollaan 40 minuuttia tehty. Pelicans nosti siinä oman pelaamisensa tasoa ja sai siihen isot maalit. Kun kellosta alkaa aika loppua, niin kyllä se kypärä alkaa puristamaan ja tuska kasvaa isommaksi hetki hetkeltä, kun onnistumisia ei tule. Tänään olisi jonkun pisteen voinut ottaakin, jos tehokkuus olisi ollut kahdessa ensimmäisessä erässä kohdillaan. Jos et 59 minuuttiin tee maaliakaan, niin harvoin silloin saat pisteitäkään.

SaiPa vei jumbofinaalin

Tappara voitti Jyväskylässä JYPin jatkoajalla 4-3 ja jatkaa sarjassa toisena. Kolmantena oleva Ilves voitti puolestaan Sportin voittolaukauskisan jälkeen 2-1.

KooKoo voitti vieraissa Ässät 4-2 ja nousi sarjataulukossa kymmenenneksi. Jumbofinaalissa SaiPa voitti jatkoajalla HPK:n 2-1, mutta HPK on SaiPaa yhä kahdeksan pistettä edellä.

Teksti Otto Palojärvi ja Ville Hirvonen

Lue myös: HIFK:lla nyt voittoputki – ”Kaikenlaista draamaa oli tänään”

Kommentoi Facebookissa