Kauppakeskuksessa kiinniotettu nainen menehtyi vartijoiden käsiin – poliisi pyytää kansalaisilta havaintoja

Poliisi jatkaa Isossa Omenassa tapahtuneen vartijoiden voimankäyttötilanteen selvittämistä. (Kuvituskuva Fotolia)

Vartijoiden kiinniottama henkilö oli mennyt elottomaksi ja menehtynyt elvytyksestä huolimatta.

KUOLEMANSYYN TUTKINTA Vartijoiden kiinniottama henkilö menehtyi 7.1. Espoossa kauppakeskus Isossa Omenassa voimankäyttötilanteessa. Poliisi jatkaa tapahtuman kulun selvittämistä ja oikeuslääketieteellinen kuolemansyyn selvittäminen alkaa alkuviikolla.

Asiasta on kirjattu rikosilmoitus, ja poliisi tutkii tapahtunutta kuolemantuottamuksena. Tässä vaiheessa saatujen tietojen perusteella kuolemantuottamuksesta on syytä epäillä useita henkilöitä. Esitutkinnassa selvitetään kunkin henkilön osuus tapahtumiin, koska kiinniotettu henkilö on menehtynyt.

Media- ja silminnäkijätietojen perusteella kauppakeskuksessa oli häiriökäyttäytyminen ja nainen talutettiin ulos vaateliikkeestä. Vastaan hangoitellut nainen painettiin lopulta maahan neljän vartijan toimesta. Kauppakeskuksen vartijoiden kiinniottama henkilö oli mennyt kiinniottotilanteessa elottomaksi ja menehtynyt elvytyksestä huolimatta.

Paikalle oli lopulta tullut poliisi, pelastushenkilökuntaa ja myös pelastushelikopterin miehistö. Paikalla on ollut runsaasti henkilöitä, jotka ovat tehneet havaintoja tapahtuman aikana tai kuvanneet tapausta puhelimillaan. Mikäli sinulla on hallussasi asiaan liittyviä videoita, poliisi toivoo saavansa yhteystiedot, jotta voi myöhemmin antaa ohjeet materiaalin toimittamisesta poliisille.

Mahdollisia tietoa ja havaintoja voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.lansi-uusimaa@poliisi.fi tai puhelinnumeroon 0295 413 031 (vastaaja). Ison Omenan vartioinnista vastaa Securitas.

Lue myös: Käsittämätöntä käytöstä – nuori pariskunta töhri vaatteita ulosteeseen sovituskopissa

Kommentoi Facebookissa