Kerttu Niskanen upeasti toiseksi Tour de Skillä

Kerttu Niskasella on onnistuessaan mahdollisuudet huipputuloksiin. (Kuva Olympiakomitea)

Kerttu Niskanen nousi Tour de Skin lopputuloksissa hopealle. Palkintoseremonioissa riitti draamaa, kun voittaja ei kyennyt niihin osallistumaan.

HIIHTO Kerttu Niskanen nousi Tour de Skin kokonaistuloksissa upeasti toiseksi. Niskanen taisteli Tourin päättäneessä Alpe Cermisin hurjassa loppunousussa komeasti neljänneksi.

Tour de Skin viimeisen etapin, eli vapaan hiihtotavan 10 kilometrin yhteislähtökisan voittaja oli Ranskan Delphine Claudel, josta Niskanen jäi 36,2 sekuntia. Claudelin lisäksi Niskasen edellä olivat Norjan Heidi Weng ja yhdysvaltalainen Sophia Laukli.

Tourin kokonaistuloksissa toisena loppunousuun lähtenyt Norjan Tiril Udnes Weng hyytyi. Hän jäi kymmenenneksi 1.15,6 voittajasta. Lopputuloksissa hän jäi Niskasen taaksen kolmanneksi.

Kokonaiskisan voittanut Ruotsin Frida Karlsson oli hänkin suurissa vaikeuksissa raastavassa loppunousussa, mutta pystyi pitämään Niskasen kokonaistuloksissa 33 sekunnin turvin takanaan. Karlsson oli loppunousussa 15:s jäätyään kärjestä minuutin ja 40 sekuntia.

Karlsson kaatui maalissa välittömästi maahan ja hänet kannettiin pois paareilla. Karlsson ei pystynyt osallistumaan palkintojenjakotilaisuuteen.

Kakkossijasija oli Niskaselle hänen uransa paras Tour de Skillä. Niskanen on ollut aiemmin kolme kertaa viides.

– Toinen sija on iso ja tärkeä saavutus. Eka kerta podiumilla, Niskanen iloitsi YLE:llä.

Anne Kyllönen pääsi Tourilla maaliin. Hän oli lopputuloksissa 19:s.

Miesten puolella Norjan Johannes Hösflot Kläbo saavutti täysin ylivoimaisesti Tour de Skin kokonaiskilpailun voiton jo kolmannen kerran urallaan. Kläbo kuittasi samalla urakastaan mojovan rahapotin voitettuaan seitsemästä lähdöstä kuusi.

Kläbo tienasi noin 110 000 euroa. Maksimi olisi ollut 3000 euroa enemmän.

Kläbo sijoittui Tourin huipentaneessa Alpe Cermisin loppunousussa kuudenneksi. Hurjamaineisen etapin ykkönen oli Kläbon maanmies Simen Hegstad Krüger.

Seuraavat sijat menivät Norjan Hans Christer Holundille ja Ranskan Jules Lapierrelle. Krüger oli kokonaiskisassa toinen ja Holund kolmas.

Perttu Hyvärinen oli loppunousussa 25:s ja Markus Vuorela 42:s. Hyvärisen sijoitus kokonaistuloksissa oli 18:s ja Vuorelan 33:s.

Teksti Kari Aho ja Otto Palojärvi

Lue myös: Ari Lahti pyrkii Fifan johtoportaaseen – Qatarin kisat tuoreessa muistissa

Kommentoi Facebookissa