HIFK:lla nyt voittoputki – ”Kaikenlaista draamaa oli tänään”

HIFK on viimeksi voittanut Suomen mestaruuden 2011. (Kuva Liiga)

HIFK:n ja Ilveksen ottelussa tunteet kävivät kuumina. Raimo Helminen ajettiin pois vaihtoaitiosta.

JÄÄKIEKKO HIFK on äitynyt jo voittoputkeen SM-liigassa. Torstaina se kaatoi Ilveksen 4-3-lukemin voittomaalikilpailun kautta.

HIFK on voittanut nyt kolme ottelua Liigassa putkeen ja esitys Ilvestä vastaan oli siltä vahva.

– Kova kamppailupeli ja kaikenlaista draamaa oli tänään, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen aloitti.

Ottelussa riitti tapahtumia ja se oli kuuma. Niin kuuma, että Ilveksen apuvalmentaja Raimo Helminenkin raivosi itsensä suihkuun.

– Varmasti yleisö viihtyi ja tykkäsi näkemästään ja tietysti meille tärkeä voitto. Meilläkin näkyi hienoa sitkeyttä ja päästiin kolmannessa erässä rinnalle ja saimme vähän momentumia siihen meidän takaa-ajoon, Peltonen jatkoi.

Ilves sai etsikkoaikansa jatkoajalla, kun se pääsi pelaamaan ylivoimaa. Ilveksen ylivoima on sarjan parasta, mutta nyt HIFK tylsytti sen kovassa paikassa.

– Jatkoajan ylivoimalla oli kovia pelimiehiä vastassa ja otimme siihen tärkeän tapon. Taposen ja Nättisen johdolla kairasimme sitten voiton rankkareilla. Todella hyvä tapa aloittaa uusi vuosi näin ja meille todella tärkeä voitto. Saamme tästä varmasti voimaa ja lähdetään kohti lauantaita, Peltonen kehui omiaan.

Syksyllä surkeasti pelannut HIFK nousi sarjataulukossa sijalle 12 ja on siis yhä pudotuspeliviivan alapuolella. Ilves putosi neljänneksi.

Porin Ässien kova vire sai jatkoa. Ässät nappasi torstaina jo kolmannen perättäisen voittonsa, kun se yllätti Oulun Kärpät 2-1-lukemin.

Kärppien otteet ovat ailahdelleet tällä kaudella. Ässien kunto on puolestaan ollut nousujohteinen. Kärpät on nyt sijalla kuusi ja Ässät yhdeksäntenä.

TPS:n tappioputki sai jatkoa Turussa, kun Pelicans oli parempi lukemin 4-3 voittomaalikilpailun päätteeksi. TPS on hävinnyt nyt neljä ottelua putkeen ja on sijalla seitsemän. Pelicans on kolmantena.

Jumbofinaalissa kohtasivat HPK ja SaiPa. Jumbo-SaiPa oli väkevämpi ja otti ottelusta 3-2-jatkoaikavoiton.

Sijoitukset eivät kuitenkaan muuttuneet. SaiPa jatkaa viimeisenä, HPK on viimeistä edellisenä.

Muissa otteluissa KalPa kaatoi Sportin 3-2-lukemin voittolaukauksilla ja KooKoo kaatoi JYPin 5-4.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Venäjä tuhoaa jäähalleja ja väittää ajavansa jääkiekon etua

Kommentoi Facebookissa