Lauri Markkanen heitti hurjan piste-ennätyksensä

Lauri Markkanen siirtyi syksyllä 2022 Utah Jazzin NBA-joukkueeseen. (Kuva NBA)

Lauri Markkanen heitti NBA-ottelussa 49 pistettä, mikä on hänen uusi ennätyksensä. Edellinen ennätys koheni 11 pisteellä.

KORIPALLO Lauri Markkanen tykitti torstaina NBA:n uuden ottelukohtaisen piste-ennätyksensä upotettuaan 49 pistettä seuransa Utah Jazzin voitossa Houston Rocketsista koriluvuin 131-114. Markkasen edellinen ennätys oli ollut NBA-ottelussa 38 pistettä.

Jazz katkaisi samalla viiden ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa. Tosin kyse oli myös pakkovoitosta, koska Houston Rockets on koko NBA:n jumbojoukkue.

Markkanen sai peliaikaa ottelussa reilut 36 minuuttia. Hän upotti 15:stä kolmeen pisteen heitostaan kuusi. Markkasen 12:sta kahden pisteen heitosta yhdeksän meni sisään ja vapaaheittoviivalta hän säkitti kaikki 13 yritystään.

Markkanen rikkoi jo neljännen kerran 30 pisteen rajan kahdeksassa viimeisimmässä ottelussa. Hänen pistekeskiarvonsa kuudessa viimeisessä ottelussa on hurja 33,8.

Joukkueurheilun oppien mukaisesti kiitokset kuuluvat joukkuekavereille. Markkanen tiesi kertoa tämän ottelun jälkeen.

– Olen sanonut kerta toisensa jälkeen tänä kautena, että se on joukkuekaverini ja valmennusjohto, jotka ovat laittaneet minut oikealla paikalle, jotta voin menestyä. Joukkuekaverini tekivät erinomaista työtä toimittaen minulle pallon ja sain upotettua heitot, Markkanen kommentoi ottelun jälkeen Sportssirenin mukaan.

Markkaselle sataa suitsutusta tietysti kaikilta tahoilta. Utah Jazzin päävalmentaja Will Hardy kertoi Markkasen osaavan käsitellä pelivälinettä viimeistelyssä.

– Lauri on tehnyt niin hyvää työtä. Ilmeisesti hän on osoittanut kykynsä heittää palloa, Hardy kommentoi Jazzin verkkosivuilla.

Hardy korostaa myös Markkasen muita avuja ja ennen kaikkea monipuolisuutta.

– Se fyysisyys, jolla hän pystyy pelaamaan. Se on antanut hänelle mahdollisuuden tehdä koreja eri tavalla, Hardy painottaa.

Utah Jazz on NBA:n läntisessä konferenssissa kymmenentenä. Seura oli alkukaudella taistelemassa kärkipaikoista, mutta meno on talven tullessa hyytynyt.

NBA:n runkosarja on puolimatkan krouvissa. Konferenssin kuusi parasta etenee suoraan pudotuspeleihin. Sijoille 7-10 päätyneet joukkueet etenevät pudotuspelikarsintoihin.

Teksti Otto Palojärvi ja Kari Aho

Lue myös: Venäjä tuhoaa jäähalleja ja väittää ajavansa jääkiekon etua

Kommentoi Facebookissa