Huuhkajat avasi vuotensa tappiolla

Kuva: Fotolia

Kuva Fotolia

Ruotsi päihitti Suomen jalkapallon harjoitusmaaottelussa maalein 2-0.

JALKAPALLO Suomen miesten jalkapallomaajoukkue pelasi vuoden 2023 ensimmäisen ottelunsa maanantaina Portugalissa Algarvessa. Vastassa oli Ruotsi, joka oli parempi maalein 2-0.

Molemmat joukkueet olivat liikkeellä kokeilumiehistöllä niillä pelaajilla, joiden seurajoukkueiden kausi ei ole käynnissä. Tällä reservipuolella Ruotsi todisti olevansa Suomea laadukkaampi.

Suomi sai pallon kyllä maaliin, kun ottelua oli pelattu parisenkymmentä minuuttia, mutta osumaa ei hyväksytty. Agon Sadikun irtopallosta tekemä maali hylättiin, sillä tilannetta oli edeltänyt rike.

Ruotsi teki avausmaalinsa ensimmäisen puoliajan lopulla. Yasin Ayari kuljetti palloa vahvasti Suomen alueella ja löysi syötöllään Christoffer Nymanin, joka onnistui viimeistelyssä.

Toisella jaksolla Suomi piti hyvin palloa, mutta hyviä maalintekopaikkoja joukkue ei onnistunut luomaan. Ruotsi myös puolusti vahvasti.

Toisen puoliajan lisäajalla Ruotsi teki toisen maalinsa. Joel Asoro pääsi kiertämään ensimmäisen A-maaottelunsa pelanneen Suomen maalivahdin Lucas Bergströmin ja laittoi pallon sisään.

Suomi pelaa toisen tammikuun harjoitusmaaottelunsa torstaina. Silloin vastaan tulee Viro.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Ari Lahti pyrkii Fifan johtoportaaseen – Qatarin kisat tuoreessa muistissa

Kommentoi Facebookissa