Alaikäisistä koostuva nuorisojoukko yritti ryöstää laukun – 15-vuotiasta poikaa puukotettiin vatsaan

Epäillyt ovat teräaseella uhkailemalla yrittäneet saada asianomistajan laukun. (Kuvituskuva Fotolia)

Teräaseella vatsan alueelle aiheutettu vamma on aina hengenvaarallinen.

TÖRKEÄ RYÖSTÖ Hätäkeskukseen ilmoitettiin hieman ennen kello 22 tapahtuneesta puukotuksesta Inkoon S-marketin lähellä. Paikalle lähetettiin useita poliisin yksiköitä ja sairaankuljetusyksikkö.

Paikalla tavattiin useita nuoria, joista yhtä oli lyöty veitsellä vatsaan. 15-vuotias asianomistaja toimitettiin tapahtumapaikalta Lastensairaalaan.

− Teräaseella vatsan alueelle aiheutettu vamma on aina hengenvaarallinen. Tässä tapauksessa asianomistajalla on kuitenkin ollut onnea matkassa, ja hän on jo päässyt pois sairaalasta, toteaa tutkintaa johtava rikoskomisario Mats Sjöholm Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Asiaa tutkitaan tällä hetkellä törkeän ryöstön yrityksenä. Rikosnimikkeet voivat tarkentua esitutkinnan aikana. Törkeästä ryöstöstä säädetty rangaistus on vankeutta vähintään kahdeksi ja enintään kymmeneksi vuodeksi.

Epäillyt tekijät olivat poistuneet paikalta, mutta heidät otettiin kiinni saman illan aikana. Kukaan ei ole enää vapautensa menettäneenä. Kaikki epäillyt ovat alaikäisiä, ja yksi heistä alle 15-vuotias.  Esitutkinnassa on selvitetty, että epäillyt ovat teräaseella uhkailemalla yrittäneet saada asianomistajan laukun. Tilanne on sen jälkeen eskaloitunut.

Esitutkinta pyritään saamaan valmiiksi ja syyteharkintaan vielä kevään aikana.

Lue myös: Yläasteen oppilas puukotti toista oppilasta ruokalassa – poliisi otti alaikäisen tekijän heti kiinni

Kommentoi Facebookissa