Aleksander Barkov lirutti ratkaisun rankkarilla

Aleksander Barkov kynäili kauden nopeimman avausmaalin Floridalle.

Aleksander Barkov kynäili kauden nopeimman avausmaalin Floridalle. (Kuva AOP)

Carolina Hurricanes on neljän ottelun voittopyörteessä.

JÄÄKIEKKO Hieman hiljaisempaa alkukautta viettänyt Aleksander Barkov väläytteli osaamistaan, kun nuoren taiturin rankkarimaali ratkaisi 3–2-voiton Florida Panthersille New York Rangersia vastaan.

Maali syntyi voittomaalikisassa, kun Barkov lirutti kiekon forsbergmaisella tyylillä rystyltä ohi ruotsalaismaalivahti Henrik Lundqvistin. Maali on niin taiturimainen, että se täytyi tarkistaa uudelleen videolta. Barkov oli hyvällä pelipäällä läpi koko ottelun, hän sai myös syöttöpisteen Keith Yandlen ylivoimamaaliin.

Carolina Hurricanes otti puolestaan neljännen peräkkäisen voittonsa, nyt Winnipeg Jets kaatui vauhdikkaassa ottelussa lukemin 3–1. Ottelun ratkaisuun liittyi kaksi suomalaista, kun ensin Patrik Laine hankki jäähyn itselleen koukkaamalla. Teuvo Teräväinen oli alustamassa ylivoimalla tehtyä 3–1 maalia kolmannen erän lopussa.

Myös Hurricanesin Sebastian Aho pelasi hyvän ottelun. Winnipeg sen hävisi kaikki kolme vierasotteluaan kiertueella, maalipörssin ykkönen Patrik Laine jäi myös ilman maaleja.

Muista otteluista Jarmo Kekäläisen johtama Columbus Blue Jackets voitti neljännen kerran peräkkäin kaatamalla nyt Washington Capitalsin 3–2. Columbuksen paidassa pelasi varmasti myös puolustajatulokas Markus Nutivaara.

Aleksander Barkovin rangaistuslaukausmaalin näet oheisesta videosta.

NHL-kierros 21.11.2016:

Washington–Columbus 2–3

W: Aleksander Ovetshkin 1+0

W: Nicklas Bäckström 1+0

Carolina–Winnipeg 3–1

C: Teuvo Teräväinen 0+1

NY Rangers–Florida 2–3 vl

F: Aleksander Barkov 0+1

Detroit–Calgary 2–3

C: Dougie Hamilton 0+3

Anaheim–Los Angeles 2–3

Kommentoi Facebookissa