Alkaako Valtteri Bottaksen hermo pettää? – ei heti totellut tallimääräystä

Valtteri Bottas ajaa Mercedes-tallissa jo viidettä F1-kauttaan.

Valtteri Bottas ajaa Mercedes-tallissa jo viidettä F1-kauttaan. (Kuva AOP)

Valtteri Bottas käyttäytyi Barcelonan kisassa uhmakkaasti, eikä heti päästänyt Lewis Hamiltonia edelleen.

FORMULA 1 Valtteri Bottaksella ei ollut Barcelonan F1-kilpailussakaan jakoa taistella voitosta. Bottas ajoi maaliin kolmantena, mutta tallikaveri Lewis Hamilton ajoi suvereeniin voittoon kaukana edellä.

Mercedes antoi Bottakselle kisan aikana myös tallimääräyksen. Se tuli hienovaraisella kehotuksella, kun Hamilton ajoi toisen rengasvaihtonsa jälkeen Bottaksen takana ja kuroi Max Verstappenin etumatkaa umpeen. Mercedes ei halunnut Hamiltonin menettävän aikaa hitaamman Bottaksen perässä.

Bottas ei heti päästänyt Hamiltonia edelleen. Voittoa se ei Hamiltonille maksanut, mutta aikaa hän hävisi muutamia sekunteja.

Kisan jälkeen Bottas myönsi uhmakkuutensa.

– En ole täällä päästämässä ketään ohitseni. Olen ajamassa kilpaa, Bottas sanoi Sky Sportsin lähetyksessä.

Bottas korosti, että halusi myös taata itselleen kilpailusta mahdollisimman hyvän sijoituksen. Hän oli pian tulossa varikolle ja halusi pysähdyksensä jälkeen päästä Ferrarin Charles Leclercin edelle.

– Olisin tietenkin voinut päästää hänet ohitseni aiemminkin. Mutta ajan myös omaa kilpailuani. Yritin saada Charlesin etäisyydelle, jotta olisin päässyt varikkopysähdykseni jälkeen hänen edelleen ja taistelemaan tuoreilla renkailla vielä yhdestä ekstrapisteestä. Ei siellä niin paljon sitä radioviesteilyä ollut. Tiimi sanoi vain, että minun tulisi päästää Lewis edelle, Bottas selvitti tilannetta.

Mercedes edellyttää Bottakselta tiimityötä. Hän on toistaiseksi totellut tiimin käskyjä aika hyvin. Yhden voitonkin hän menetti, kun Hamilton piti Sotshin 2018 kisassa päästää tallimääräyksellä voittoon.

Barcelonassa esiintyi kuitenkin uhmakkuutta. Siitä voisi päätellä, että Bottas alkaa olla tilanteeseensa turhautunut.

Bottaksella ei tänäkään vuonna liene mahdollisuuksia mestaruuteen. Mercedes-sopimus on vuoden lopussa jälleen katkolla, eikä yhteistyötä välttämättä enää jatketa. Radalla Bottas tarvitseekin näyttöjä voidakseen ylipäätään jatkaa Formula ykkösissä.

Viime viikolla eri medioissa esiintyi huhuja, että Mercedes korvaisi Bottaksen kesken kauden toisella ajajalla. Moiset väitteet tyrmättiin Mercedeksen ja Bottaksen toimesta, eikä faktoja ole huhujen tueksi pystytty esittämään.

Mercedeksen ei olisi järkevää kenkiä Bottasta kesken kauden, ellei tämän suoritustaso sitten romahtaisi totaalisesti. Toistaiseksi Bottas on kolmessa kauden neljästä kilpailusta kyennyt voittamaan Red Bullin kakkoskuskin Sergio Perezin ja auttanut panoksellaan Mercedestä pysymään valmistajien pisteissä kärjessä.

Uhmakkuutensa kanssa Bottaksen kannattaa olla kuitenkin tarkkana. Jos tiimin etua ei ajattele riittävästi, voi ura Formula ykkösissä päättyä nopeasti.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Lewis Hamilton jälleen paras – Valtteri Bottas jäi kauas

Kommentoi Facebookissa