Ammattiliitto antoi potkut – työntekijä oli kaksi tuntia jouluostoksilla

Haastehakemuksen mukaan irtisanomisen syynä oli se, että toimitsija oli kahtena päivänä tunnin jouluostoksilla. (Kuvituskuva Fotolia)

Liitto perustelee irtisanomista sillä, että toimitsija olisi laiminlyönyt sovittuja työaikoja.

IRTISANOMINEN Ay-liike on ärhäkkänä, kun joku saa potkut töistään. Nyt ammattiliitto saa maistaa omaa lääkettään. Rakennusliitosta irtisanottu toimitsija haastoi liiton käräjille. Toimitsijan mukaan potkujen syynä oli se, että hän oli työaikana kaksi tuntia jouluostoksilla.

Irtisanomisjupakkaa käsitellään Pirkanmaan käräjäoikeudessa Tampereella. Siellä työstään irtisanottu toimitsija vaatii Rakennusliitolta 57 000 euron korvausta sekä lisäksi oikeudenkäyntikulut.

Toimitsijan työsuhde alkoi lokakuussa 2015, ja potkut tuli tammikuussa 2021. Liitto perustelee irtisanomista sillä, että toimitsija olisi laiminlyönyt sovittuja työaikoja. Toimitsijan mukaan kaikki työtunnit tuli tehtyä liukuman puitteissa.

Marraskuussa 2020 tuli varoitus. Toimitsijan kertoman mukaan syynä oli se, että hän myöhästyi tunnin Hämeenlinnan toimiston päivystyksestä. Myöhästymisen syynä oli, että hän oli unohtanut Hämeenlinnan toimiston avaimet Tampereen toimistoon ja joutui palaamaan takaisin ne noutamaan. Koko ajan hän oli kuitenkin puhelimella tavoitettavissa.

Melko pian varoituksen jälkeen tammikuussa 2021 tuli potkut, kaksi viikkoa ennen seitsemän viikon isyyslomaa. Haastehakemuksen mukaan irtisanomisen syynä oli se, että toimitsija oli joulun alla 22. ja 23. joulukuuta ollut kumpanakin päivänä tunnin jouluostoksilla. Silloinkin hän oli puhelimella tavoitettavissa.

Pirkanmaan käräjäoikeus antaa irtisanomiskiistassa päätöksen helmikuussa.

  • EDIT 17.40: Korjattu varoituksen vuosiluku

Lue myös: Bussikuskin potkut tulivat kalliiksi – lasku yli 100 000 euroa

Kommentoi Facebookissa