Ammuskelu karaokeravintolassa oli vahinko – ”Hän oli saanut aseen laukeamaan näpelöidessään sitä housuntaskussa”

Snellmaninkadun tapahtumien kulku on selvinnyt poliisin esitutkinnassa.

Snellmaninkadun tapahtumien kulku on selvinnyt poliisin esitutkinnassa. (Kuva AOP)

Vahingonlaukaus osui lähellä istunutta sivullista uhria reiteen.

AMPUMAVÄLIKOHTAUS Keskiviikkona 8.7.2020 klo 21.50 Helsingissä ravintola Pataässässä Snellmaninkadulla tapahtui välikohtaus, jossa vuonna 1970 syntynyt mies sai luodin jalkaan. Uhri toimitettiin sairaalahoitoon, jossa hän on edelleen. Hänellä ei ole välitöntä hengenvaaraa. Tapahtuma-aikaan ravintolasalissa oli joitakin kymmeniä asiakkaita.

Poliisi otti kiinni ravintolasta ja sen lähistöltä kiinni neljä samaan seurueeseen kuulunutta miestä törkeästä pahoinpitelystä epäiltyinä. Kiinniotetut henkilöt ovat syntyneet vuosina 1994‒2001. Myös ampumisessa käytetty ase saatiin poliisin haltuun.

Juttuvinkki: Aseistautunut mies ei totellut käskyjä Järvenpään keskustassa – poliisi joutui ampumaan miestä reiteen

‒ Esitutkinnassa on selvinnyt, että kyseessä on ollut ilmeinen vahingonlaukaus. Luvatonta, ladattua, pienikaliiberista asetta mukana ravintolassa oli kantanut vuonna 1994 syntynyt mies. Hän oli saanut aseen laukeamaan näpelöidessään sitä housuntaskussa. Luoti osui lähellä istunutta asianomistajaa reiteen, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Kanth Helsingin poliisilaitokselta.

Uhrille tapahtuma tuli täysin yllättäen. Epäillyllä ja uhrilla ei tiedetä olleen mitään kanssakäymistä keskenään ennen tai jälkeen tapahtuman. Laukauksen jälkeen epäilty poistui ravintolasta vaivihkaa ja piilotti aseen lähialueelle.

Asiaa tutkitaan tästä eteenpäin rikosnimikkeillä törkeä vammantuottamus, ampuma-aserikos ja vaaran aiheuttaminen. Kaikki kiinniotetut on vapautettu kuulustelujen jälkeen. Aseen alkuperän selvittely on kesken.

Lue myös: Itsetuhoinen mies poistui kotoaan ampuma-aseen kanssa – poliisi toimitti terveydenhuollon arvioitavaksi

Kommentoi Facebookissa