Ampumavälikohtauksen ja henkirikoksen taustat selvisivät – ”Teon motiivina on ollut mustasukkaisuus”

Kajaanissa sattuneen ampumavälikohtauksen esitutkinta on edistynyt. (Kuvituskuva Dreamstime)

Poliisi sai hätäkeskuksen kautta ilmoituksen, jonka mukaan ilmoittajaa uhataan aseella.

HENKIRIKOS Poliisi epäilee 40-vuotiaan miehen ampuneen kumppaninsa ja sen jälkeen itsensä yksityisasunnossa Kajaanissa. Asunnossa asunut mies loukkaantui.

Sunnuntaina 18. joulukuuta aamulla hieman ennen kello yhdeksää poliisi sai hätäkeskuksen kautta ilmoituksen, jonka mukaan ilmoittajaa uhataan aseella yksityisasunnossa Purolan kaupunginosassa. Poliisin ollessa matkalla kohteeseen hätäkeskukseen tuli uusi ilmoitus, jonka mukaan kohteessa ammutaan. Poliisi löysi yksityisasunnosta kaksi kuollutta ja yhden loukkaantuneen henkilön. Tekovälineenä oli käytetty ampuma-asetta.

Poliisi on esitutkinnassa saanut selville, että epäilty ja uhrit tunsivat toisensa. Asunnossa asuivat vuonna 1994 syntynyt kajaanilainen nainen ja hänen vuonna 1989 syntynyt kajaanilainen miespuolinen ystävänsä. Epäilty on vuonna 1982 syntynyt ulkopaikkakuntalainen mies. Hän haavoitti ensin ampumalla asunnossa asunutta miestä. Sen jälkeen epäilty oli ampunut asunnossa asuneen naisen ja sitten itsensä.

Poliisin tietojen mukaan epäilty ja nainen olivat parisuhteessa, ja esitutkinnan perusteella teon motiivina on ollut mustasukkaisuus. Rikosnimikkeet ovat esitutkinnassa tarkentuneet murhaksi ja tapon yritykseksi. Poliisi tutkii tapausta myös kahtena kuolemansyyntutkintana.

Lue myös: Ampumavälikohtaus aamulla – kaksi ihmistä kuoli ja yksi loukkaantui

Kommentoi Facebookissa