Koulun vahtimestarille tuomio lahjoman ottamisesta – joutuu maksamaan kaupungille yli 10 000 euroa

Kyse ei ole tavanomaisista kiitos- tai muista vastaavista lahjoista, toteaa käräjäoikeus päätöksessään. (Kuvituskuva Fotolia)

Vahtimestari alkoi tilata yrityksen tuotteita ja teki 23 tilausta, tuotteissa oli ylihintaa.

LAHJOMA Eivät pelkästään EU:n tärkeät päättäjät ole lahjonnan kohteina. Myös vähäisempiä virkahenkilöitä lahjotaan. Tamperelaisen koulun vahtimestari on tuomittu sakkoihin lahjoman ottamisesta.

Tuomitulla vahtimestarilla oli oikeus tehdä kiinteistön hoitoon tarvittavien tuotteiden tilauksia. Eräs alalla toimiva yritys otti vahtimestariin yhteyttä ja teki tarjouksen, josta ei voinut kieltäytyä.

Vahtimestari alkoi tilata kyseisen firman tuotteita. Hän teki 23 tilausta, ja tuotteissa oli ylihintaa. Vahtimestari sai firmalta 29 lahjakorttia, arvoltaan 4000 euroa, sekä noin 300 euron arvoisen tablettitietokoneen.

Etuuksia ei voida pitää vähäisinä eivätkä etuudet ole olleet tehtävien hoitamisen kannalta tarpeellisia. Kyse ei ole tavanomaisista kiitos- tai muista vastaavista lahjoista, toteaa käräjäoikeus päätöksessään.

Käräjäoikeus tuomitsi vahtimestarin 50 kuuden euron päiväsakkoon, eli maksettavaa tuli 300 euroa. Vahtimestari tuomittiin maksamaan Tampereen kaupungille korvauksia 10 859 euroa.

Samoin annettiin tuomio myös toisen koulun vahtimestarin lahjusjutussa. Tässä tapauksessa vahtimestari oli saanut edellä mainitulta firmalta kahdeksan lahjakorttia, arvoltaan 1040 euroa. Oikeudessa tämä syyte hylättiin. Syyteoikeus oli vanhentunut.

Lue myös: Jälleen syyte lahjomasta – koulun vahtimestari otti yli 4000 euron lahjukset

Kommentoi Facebookissa