Tappara hävisi ”maailman parhaalle joukkueelle”

Kuva Fotolia

Pelicans päätti Tapparan voittokulun päihittämällä kirvesrinnat maalein 4-2.

JÄÄKIEKKO Lahden Pelicansin lentokeli jatkui SM-liigassa maanantaina. Pelicans kaatoi Tapparan 4-2 katkaisten samalla Tapparan voittokulun.

Avauserä oli Pelicansilta vahva ja se karkasi kuritonta Tapparaa vastaan siinä jo 2-0-johtoon.

– Hyvä avauserä meiltä. Tietysti jos pääset viisi kertaa pelaamaan ylivoimalla, niin silloin hyökätään enemmän kuin puolustetaan,
Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä summasi.

– Onnistuimme onneksi yhden ylivoimamaalin siinä tekemään. Olisi ehkä pitänyt onnistua siinä vielä paremmin, Niemelä jatkoi.

Toiseen erään Tappara tuli paremmin ja nousi jo tasalukemiinkin.

– Siinä jätettiin portti auki sille, että Tappara oli kyllä selvästi parempi toisessa erässä ja me oltiin ihan vastaantulijoita. Juostiin perässä, mutta onneksi pelasimme hyvää alivoimapeliä ja saatiin yksi alivoimamaalikin. Kolmas erä oli sitten lähinnä taistelua, Niemelä mietti.

Tappara on edennyt CHL:ssä jo neljän parhaan joukkoon ja Pelicansin päävalmentaja Niemelä kehui Tapparaa ”Suomen ja Euroopan parhaaksi joukkueeksi”.

Pelicans kuitenkin voitti maanantaina ja tästä halusi myös Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola muistuttaa ottelun jälkeen.

– Onnittelut ”Hölölle” ja Pelicansille. Jos heillä oli vastassa Suomen ja Euroopan paras joukkue, niin me hävittiin sitten maailman parhaalle joukkueelle, Tapola veisteli.

Vaisu ja suorastaan heikko avauserä jäi harmittamaan Tapolaa.

– En tiedä, millä vasemmalla jalalla lähdettiin siihen avauserään. Toki Pelicans oli myös hyvä, Tapola sanoi.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Leijonille suvereeni voitto Sveitsissä

Kommentoi Facebookissa