Antti Rinteen hallitukseen valitaan avuksi valtiosihteereitä ja erityisavustajia – SDP nimesi nyt omansa

Pääministeri Antti Rinne esittää kansanedustaja Jutta Urpilaista Suomen seuraavaksi EU-komissaariksi.

Pääministeri Antti Rinne esittää myös kansanedustaja Jutta Urpilaista Suomen seuraavaksi EU-komissaariksi. (Kuva AOP)

Sosialidemokraattinen eduskuntaryhmä päätti lisäksi ryhmän valiokuntapaikkajaosta.

HALLITUS SDP:n puoluehallitus on kokouksessaan päättänyt esittää nimitettäväksi neljä valtiosihteeriä ja 21 erityisavustajaa. Lopuista erityisavustajista SDP päättää myöhemmin. Keskustelua etukäteen on herättänyt tieto, että Juha Sipilän hallituksessa oli kaikkiaan neljä valtiosihteeriä, pääministerin lisäksi yksi kutakin hallitusryhmää kohden.

Nyt Antti Rinteen hallitus olisi nimittämässä peräti 15 valtiosihteeriä. Jokainen ministeri saisi lisäksi useita erityisavustajia. Mediatietojen mukaan uuden hallituksen valtiosihteereiksi tullaan kutsumaan erityisesti eduskunnasta pudonneita entisiä kansanedustajia.

Pääministeri Rinteen valtiosihteeri on ilmoitettu jo aikaisemmin, hän on OTK Raimo Luoma. Luoma on toiminut Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtajana ja työskennellyt aiemmin myös valtiovarainministerinä olleen Rinteen valtiosihteerinä. Rinteen erityisavustajat ovat Matti Hirvola, Pilvi-Elina Kupias, Joonas Rahkola, Lauri Voionmaa, Tuulia Pitkänen ja  Dimitri Qvintus.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun valtiosihteeri on valiokuntaneuvos Eila Mäkipää ja erityisavustajat Laura Lindeberg, Sampo Varjonen sekä Timo Lehtinen.

Työministeri Timo Harakan valtiosihteeriksi tulee eduskunnasta pudonnut Pilvi Torsti ja erityisavustajaksi Jenni Karjalainen ja Ville Kopra. Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marinin valtiosihteeri on SDP:n poliittisen valmistelun päällikkö Mikko Koskinen ja  erityisavustajat Ilkka Hamunen, Henrik Haapajärvi ja Pirita Ruokonen.

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari saa erityisavustajikseen Tino Aallon, Kirsi Airion ja Tiina Vainion.  Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paateron valtiosihteeri on SDP:n eduskuntaryhmän lainopillinen asiantuntija Valtteri Aaltonen ja erityisavustajat Lauri Finér, Minna Salminen ja Paavali Kukkonen. Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen saa erityisavustajakseen Matti Niemen.

Sosialidemokraattinen eduskuntaryhmä päätti myös ryhmän valiokuntapaikkajaosta. Perustuslakivaliokunnan puheenjohtajaksi ryhmä esittää eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelää, valtiovarainvaliokunnan puheenjohtajaksi kansanedustaja Johannes Koskista ja liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtajaksi eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja Suna Kymäläistä.

Valtiovarainvaliokunnan jaostojen puheenjohtajuuksia esitetään seuraavasti: verojaoston puheenjohtajaksi kansanedustaja Pia Viitanen ja kunta- ja terveysjaoston puheenjohtajaksi kansanedustaja Tarja Filatov.

Valiokuntien varapuheenjohtajuuksista ryhmä esittää ulkoasiainvaliokuntaan kansanedustaja Erkki Tuomiojaa, sivistysvaliokuntaan kansanedustaja Eeva-Johanna Elorantaa, työelämä- ja tasa-arvovaliokuntaan kansanedustaja Katja Taimelaa ja tarkastusvaliokuntaan kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropposta.

Ryhmän ehdokkaat tiedusteluvaliokunnan puheenjohtajiksi ja jäseniksi asetetaan myöhemmin.

Lue myös: Antti Rinteen hallitukselle palkataan peräti 15 valtiosihteeriä – ex-kansanedustajat listan kärjessä

Kommentoi Facebookissa