Apteekki myi erehdyksessä käytettyjä insuliinineuloja – diabeetikko on 14-vuotias poika

Insuliinikyniä käytetään erityisesti ykköstyypin diabeteksen hoidossa.

Insuliinikyniä käytetään erityisesti ykköstyypin diabeteksen hoidossa. (Kuvituskuva Fotolia)

Fimea on käynnistänyt valvontatoimenpiteet ja asian selvittäminen jatkuu.

LÄÄKETURVALLISUUS Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea selvittää porilaisessa apteekissa tapahtunutta insuliinineulatapausta.

Fimeaan on 31.3.2018 ilmoitettu apteekissa tapahtuneesta sekaannuksesta, jossa asiakkaalle on myyty toisen asiakkaan palauttamia insuliinineuloja. Fimea on käynnistänyt valvontatoimenpiteet ja asian selvittäminen jatkuu.

Satakunnan Kansa uutisoi, kuinka Porin Yliopiston Apteekista oli alkuviikosta annettu asiakkaalle 20 käytettyä insuliinikynän neulaa. Ykköstyypin diabetesta sairastavan 14-uotiaan pojan äiti oli hakenut neuloja ja maksanut pankkikortilla.

Apteekin mukaan inhimillinen virhe syntyi, kun toinen asiakas oli palauttanut käytettyjä neuloja alkuperäisessä pakkauksessa.

– Farmaseutti on laskenut reseptipisteessä pakkauksen pöytätasolle ja ajatellut, että vie sen pois kun asiakaspalvelutilanne on ohi. Toinen työntekijä on sitten huomannut käyttämättömän näköisen pakkauksen ja ottanut sen. Silloin ne ovat todennäköisesti sekoittuneet, apteekinhoitaja Marika Osara kertoi Satakunnan Kansalle.

Kun virhe havaittiin, asiakkaan henkilöllisyys saatiin selville korttimaksun tietojen avulla. Poika oli kuitenkin ehtinyt jo käyttää neuloja. Hänestä otettiin sairaalassa verikoe ja annettiin hepatiittirokotus. Apteekki pahoittelee tapahtunutta, josta on tehty myös rikosilmoitus.

Kommentoi Facebookissa