Maailman vanhin Bentley-myymälä laitettiin uusiksi – tietysti perinteitä kunnioittaen

Asiakkaat tulevat ympäri maailmaa Lontoon Mayfairiin nauttiakseen juuri tämän Bentley-kaupan tarjoamasta tunnelmasta.

Asiakkaat tulevat ympäri maailmaa Lontoon Mayfairiin nauttiakseen juuri tämän Bentley-kaupan tarjoamasta tunnelmasta. (Kuva Jack Barclay Bentley)

Jack Barclay Bentley avasi ovensa Lontoon Mayfairissa jo vuonna 1927.

AUTOT Ison-Britannian Crewessä päämajaansa jo pitkään pitänyt Bentley kuuluu saarivaltakunnan perinteisimpiin luksusautovalmistajiin. Walter Owen Bentley perusti nimeään kantavan merkin vuonna 1919 Pohjois-Lontoon Cricklewoodissa, ja Bentley nousi jo seuraavalla vuosikymmenellä maailmanmaineeseen lukuisten Le Mans -voittojen ansiosta.

Myös Bentleyn vanhin myymälä aloitti toimintansa jo 1920-luvulla. Se on Jack Barclay Bentley, joka avasi ovensa Lontoon Mayfairissa vuonna 1927. Kauppa on edelleen toiminnassa, ja se kuuluu brittimerkin suurimpiin myymälöihin. Bentley-kauppoja on muuten nykyään yli 200 ympäri maailmaa, joten VW-konsernille vuodesta 1998 kuuluneen brittibrändin autojen saatavuus on kohentunut huomattavasti sitten 1920-luvun päivien.

Mikään ei kuitenkaan voita perinteitä, ja niinpä Jack Barclay Benteyllä on aivan oma paikkansa merkin asiakkaiden sydämissä. Myymälän tiedottaja John Stone kertoo, että kauppa on todellinen brittiläinen instituutio ja ikoni sekä Bentleylle että koko Isolle-Britannialle. Asiakkaat tulevat kuulemma ympäri maailmaa Lontoon Mayfairiin nauttiakseen juuri tämän Bentley-kaupan tarjoamasta tunnelmasta.

Art deco -tyyliset kyltit, puupaneloinnit ja pohjakerroksen ruutukuvioinen lattia ovat edelleen ennallaan.
Art deco -tyyliset kyltit, puupaneloinnit ja pohjakerroksen ruutukuvioinen lattia ovat edelleen ennallaan. (Kuva Jack Barclay Bentley)

Yli 90 vuoden ikä alkoi kuitenkin näkyä Jack Barclaylla jo liikaakin, ja niinpä myymälän tyyli päivitettiin tälle vuosituhannelle. Keskellä pohjakerrosta on nyt virvokkeita tarjoileva Bentley-baari, joka on verhoiltu merkin luksusautoista tutulla korkealuokkaisella nahalla. Myös autojen luovutustila on laitettu uusiksi, mutta paljon perinteistäkin on jäljellä.

Niinpä art deco -tyyliset kyltit, puupaneloinnit ja pohjakerroksen ruutukuvioinen lattia ovat edelleen ennallaan. Lisäksi seinällä komeilee remontin jälkeenkin iso vaakuna, joka kertoo Ison-Britannian kuningashuoneen hovihankkijan asemasta. Tällä kaupalla riittää siis perinteitä vaikka muille jakaa, mutta myymälän omistussuhteissa on kuitenkin tapahtunut muutoksia sen pitkän historian aikana.

Jack Barclay Bentley on kuulunut nimittäin vuodesta 2000 lähtien H.R. Owen -nimiselle autokauppaketjulle, jolla on lukuisia luksus- ja superautojen myymälöitä ympäri saarivaltakuntaa. H.R. Owen pyörittää Jack Barclayn Bentleyn myynti- ja huoltotoimintojen lisäksi Berkshiressä, Herfordshiressä ja Surreyssä toimivia Bentley-kauppoja. H.R. Owenin muut toimipisteet myyvät puolestaan Aston Martinin, Maseratin, Ferrarin, Lamborghinin, Bugattin, Rolls-Roycen ja piensarjavalmistaja BAC:n malleja, joten Bentley sopii hyvin tähän joukkoon.

Kommentoi Facebookissa