Arabianrannan murhaepäillyn mielentila halutaan tutkia – poliisi ei kommentoi tekijän kansalaisuutta

Julkisuudessa kerrotut asiat voisivat vaikuttaa kuulustelukertomuksiin, mikä poliisin mukaan vaarantaisi esitutkinnan.

Julkisuudessa kerrotut asiat voisivat vaikuttaa kuulustelukertomuksiin, mikä poliisin mukaan vaarantaisi esitutkinnan. (Kuva AOP)

Poliisi ei ole toistaiseksi päässyt kuulemaan henkirikoksen seitsemänvuotiaan uhrin syvästi järkyttyneitä omaisia.

HENKIRIKOS Arabianrannassa jouluaattoiltana tapahtuneen henkirikoksen tutkinta jatkuu. Teräaseella suoritettua tekoa tutkitaan murhana ja 36-vuotias uhrin eno on edelleen vangittuna todennäköisin syin epäiltynä.

Teon aikaan eno oli uhrin, seitsemänvuotiaan pojan, perheen vieraana Brysselinkadulla sijaitsevassa asunnossa Helsingissä. Huoneistossa oli teon alkaessa paikalla kaksi perheen aikuista ja uhrin lisäksi myös toinen alaikäinen lapsi. Epäillyn aloittama teko ehti kertaalleen keskeytyä ja uhrille oltiin hankkimassa apua, mutta epäilty onnistui saamaan uhrin haltuunsa ja lukkiutui tämän kanssa huoneistoon.

Poliisi on kuulustellut epäiltyä kerran, eivätkä uudet kuulustelut ole tässä vaiheessa esitutkintaa tarkoituksenmukaisia. Epäilty on myöntänyt henkirikoksen ja kertoi kuulustelussa harhoistaan, jotka hänen mukaansa myötävaikuttivat tekoon. Puolustus on pyytänyt Helsingin käräjäoikeudelta epäillyn mielentilan tutkimista esitutkinta-aikana. Asian käsittelypäivä ei ole vielä tiedossa.

Poliisi ei ole toistaiseksi päässyt kuulemaan henkirikoksen seitsemänvuotiaan uhrin syvästi järkyttyneitä omaisia. Tästä syystä poliisi ei voi avata julkisuuteen tapauksen tarkempia yksityiskohtia.

– Julkisuudessa kerrotut asiat voisivat vaikuttaa kuulustelukertomuksiin, mikä vaarantaisi esitutkinnan. Ylipäänsä poliisin tiedottamisen on perustuttava esitutkintalain säädöksiin. Tästä traagisesta tapauksesta liikkuu varsinkin sosiaalisessa mediassa runsaasti huhuja, mutta poliisilla ei ole mahdollista kommentoida erikseen niistä jokaista.

– Tiedotamme esitutkinnan etenemisestä ja tuloksista sitä mukaa, kun asiat varmistuvat. Poliisin tärkein tehtävä on selvittää tämä vakava rikos, toteaa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Kanth Helsingin poliisilaitokselta.

Toimittajat ovat tiedustelleet poliisilta epäillyn kansalaisuutta. Epäilty on Suomessa asuva ulkomaan kansalainen.

– En näe perusteltua syytä kommentoida kansalaisuutta sen tarkemmin. Kansalaisuus ei ole esitutkinnan kannalta olennainen tieto.

Esitutkinnassa ei ole tullut ilmi, että epäilty olisi käyttäytynyt aiemmin uhkaavasti tai väkivaltaisesti henkirikoksen uhria kohtaan. Tämänhetkisten tietojen mukaan miehellä ei ollut mukanaan tekovälineenä käytettyä teräasetta, kun hän tuli uhrin perheen asuntoon. Teko alkoi yllättäen, eikä epäilty kohdistanut sen aikana muihin asunnossa olleisiin henkilöihin väkivaltaa tai uhkauksia.

Poliisi suorittaa parhaillaan teknistä rikostutkintaa ja odottaa vastauksia muun muassa uhrin ruumiinavauksesta sekä epäillylle tehdyistä kokeista, joissa selvitetään muun muassa, oliko epäilty tekohetkellä päihtynyt. Poliisilla ei siis ole tässä vaiheessa vielä mahdollisuutta kommentoida näitä tietoja.

Lue myös: Seitsemänvuotiaan pojan murhasta epäilty käytti teräasetta – tekijä on uhrin eno

Kommentoi Facebookissa