Arabiprinsessa, ex-agentti ja suomalaisnainen – KRP selvittää Tiinan mysteerikatoamista Dubaista

Matkailusta ja liike-elämästä tunnettu Dubai on yksi Yhdistyneiden arabiemiirikuntien emiraateista ja maan suurin kaupunki.

Matkailusta ja liike-elämästä tunnettu Dubai on yksi Yhdistyneiden arabiemiirikuntien emiraateista ja maan suurin kaupunki. (Kuva Fotolia)

Kansalaisjärjestö on julkaissut sivuillaan suomalaisnaisen omaisten vetoomuksen.

KATOAMINEN Keskusrikospoliisilla on tutkittavana kadonneesta henkilöstä tehty ilmoitus koskien Dubaissa asuvaa vuonna 1976 syntynyttä suomalaisnaista. Hän on ollut omaisten mukaan tavoittamattomissa yli kahden viikon ajan.

Asiaa käsitellään Keskusrikospoliisissa ulkomailla kadonneeseen henkilöön liittyvänä tutkintana. Poliisi on ollut tilanteen selvittämisessä tiiviissä yhteistyössä ulkoministeriön kanssa. Ulkoministeriöstä on kommentoitu tapausta toistaiseksi niukasti.

Brittiläinen kansalaisjärjestö Detained in Dubai on julkaissut 41-vuotiaan Tiinan omaisten vetoomuksen suomalaisen löytämiseksi. Hänen sanotaan olleen samalla Yhdysvaltoihin rekisteröidyllä Nostromo-jahdilla kuin dubailaiseksi prinsessaksi kutsuttu Sheikha Latifa ja entinen salaisen palvelun agentti, ranskalais-amerikkalainen Hérve Jaubert.

Tiina oli muuttanut Suomesta ensin Lontooseen, ja työskennellyt Dubaissa vuodesta 2001 alkaen kiinteistöalalla sekä personal trainerina. Capoeiraa hallitseva suomalainen olisi ystävystynyt Dubain prinsessan Sheikha Latifan kanssa vuonna 2010, erityisesti yhteisen laskuvarjoharrastuksen kautta.

Kertomuksen mukaan arabiprinsessa yritti paeta Arabiemiraateista. Nimellä Escape from Dubai on julkaistu myös Youtubessa 40 minuuttia kestävä video, jossa Sheikha Latifa kertoo paon syistä.

Hérve Jaubert on julkaissut kirjan nimeltään Escape from Dubai. Vuonna 2009 ex-agentti kertoi The Timesille, kuinka hän pakeni James Bond -tyyliin maasta pukeutuneena burkhaan, jonka alla hänellä oli sukelluspuku. Jaubertia oli kertomansa mukaan uhattu vankilalla ja kidutuksella, perusteena väärät syytökset miljoonien puntien petoksesta.

Nostromo oli Detained in Dubain mukaan lähestynyt Intian rannikkoa Goan kohdalla, kun järjestön perustaja Radha Stirling olisi saanut 4.3.2018 SOS-puhelun Latifalta. Hädissään ollut arabiprinsessa oli kertonut piiloutuneensa, koska tuntemattomat miehet olivat ampuneet heitä.

Kadonneen suomalaisnaisen veli ei ole halunnut kommentoida asiaa suomalaiselle lehdistölle, mutta on vahvistanut olevansa Detained in Dubain sivuilla julkaistun omaisten lausunnon takana.

  • EDIT 22.3. klo 18: Ulkoministeriö ja poliisi vahvistavat, että kadonneeksi ilmoitettu Suomen kansalainen on löytynyt. Viranomaiset ovat keskustelleet henkilön kanssa, ja tämä on ollut yhteydessä myös läheisiinsä. Löytymisen myötä viranomaiset ovat lopettaneet ulkomailla kadonneeksi ilmoitettua henkilöä koskevan tutkinnan.

 

  • Latifa Al Maktoum – FULL UNEDITED VIDEO – Escape from Dubai – Hervé Jaubert

Kommentoi Facebookissa