ArcticFinland-sivusto piirtää arktisen Suomen maailmankartalle

ArcticFinlandia ylläpitää Arktisen keskuksen tiedeviestintä. Kuvassa Johanna Westerlund, Kari Viertola, Markku Heikkilä, Maija Myllylä, Anne Raja-Hanhela ja Arto Vitikka.

ArcticFinlandia ylläpitää Arktisen keskuksen tiedeviestintä. Kuvassa Johanna Westerlund, Kari Viertola, Markku Heikkilä, Maija Myllylä, Anne Raja-Hanhela ja Arto Vitikka. (Kuva Risto Viitanen/Arktinen keskus)

Sivusto kokoaa yhteen nyt varsin hajallaan olevaa kuvaa Suomesta arktisena maana.

SUOMI 100 Ulkoministeriö ja Lapin yliopiston Arktinen keskus ovat tehneet sopimuksen, jonka mukaan Arktisen keskuksen ylläpitämä ja toimittama sivusto ArcticFinland.fi kehitetään Suomen arktiseksi portiksi maailmalle. Sivusto esittelee Suomea arktisena maana nyt myös englanninkielisenä.

– Suomen puheenjohtajuus Arktisessa neuvostossa on lisännyt suuresti Suomea koskevan arktisen tiedon kysyntää ulkomailla. Tällä yhteistyöllä vastaamme kasvaneeseen tarpeeseen, sanoo ulkoministeriön Eurooppa- ja lähialueviestinnän yksikönpäällikkö Ville Cantell.

Arktinen keskus on ylläpitänyt sivustoa jo useita vuosia, mutta pääpaino on ollut suomenkielisellä puolella.

– Nyt voimme kehittää englanninkielistä sivustoa aktiivisesti. Tuotamme sinne uutta sisältöä ja artikkeleita sekä verkostoidumme kansainvälisten kumppanien kanssa, sanoo Arktisen keskuksen tiedeviestinnän päällikkö Markku Heikkilä.

Sivusto ei korvaa virallista puheenjohtajuussivustoa tai muita jo olemassa olevia lähteitä, mutta se kokoaa yhteen nyt varsin hajallaan olevaa kuvaa Suomesta arktisena maana. Sivustolta löytää perustietoja Suomen arktisesta politiikasta, tutkimuksesta ja elinkeinoelämästä. Sinne kootaan uutisia Suomen arktisista tapahtumista ja toiminnasta ja siellä julkaistaan pidempiä arktisuuteen liittyviä juttuja.

Uusittu sivusto on avattu tänään ja sen sisältö täydentyy koko Suomen puheenjohtajuuskauden ajan. Ulkoministeriön ja Arktisen keskuksen sopimus on voimassa toukokuuhun 2019.

– Tavoitteena on, että toimintaa pystyttäisiin jatkamaan myös tämän kauden jälkeen, sanoo Heikkilä.

  • Sivuston löydät klikkaamalla tästä, Twitter-tunnus on @ArcticFinlandia

Kommentoi Facebookissa