Arvi Savolainen paini 23-vuotiaiden Euroopan mestaruuteen – historiallinen MM-kulta sai jatkoa

Arvi Savolainen on voittanut nuorten ikäluokissa nyt jo yhteensä kahdeksan arvokisamitalia.

Arvi Savolainen on voittanut nuorten ikäluokissa nyt jo yhteensä kahdeksan arvokisamitalia. (Kuva AOP)

Suomalaispainija sai käännettyä ottelun hyväkseen vasta viimeisellä minuutilla.

PAINI Lahden Ahkeran 20-vuotias Arvi Savolainen on voittanut kreikkalais-roomalaisen painin sarjan 97 kg Euroopan mestaruuden Serbiassa 23-vuotiaiden EM-kilpailuissa. Savolainen voitti loppuottelussa Georgian Georgi Melian pistein 4–1.

Loppuottelu oli vaiherikas ja pysyi tasaisena aivan loppuun asti. Suomalaispainija sai käännettyä ottelun hyväkseen vasta viimeisellä minuutilla tehtyjen suorituspisteiden myötä.

– Taktisesti taas loistava esitys, jossa ensimmäisellä jaksolla Arvi sai estettyä hienosti georgialaisen vahvimmat aseet, kommentoi maajoukkuevalmentaja Juha Lappalainen Novi Sadista.

– Miehestä paistaa armoton voitontahto ja ottelut painitaan aina viimeiseen sekuntiin asti.

Tiistaina painituilla alkukierroksilla Savolainen voitti ensin Serbian Boris Petrusicin ylivoimaisella 9–0-voitolla ja toisessa ottelussa Venäjän Ruslan Bekuzarovin pistein 5–2. Tiistain iltatilaisuudessa saavutettu 4–0-voitto turkkilaisesta Ibrahim Tigcistä ratkaisi loppuottelupaikan.

Savolainen on suomalaiselle miespainille todellinen jalokivi, sillä hän on voittanut nuorten ikäluokissa nyt jo yhteensä kahdeksan arvokisamitalia. Jo 20-vuotiaiden ikäluokassa lahtelainen saavutti vuosina 2017 ja 2018 historiallisen MM-kullan lisäksi EM-kultaa ja sekä MM- että EM-pronssia.

Lisäksi helmikuun alussa miesten Suomen mestaruuden vienyt Savolainen ehti viime kesänä saavuttaa myös 23-vuotiaiden EM-pronssia. Ensimmäiset arvokisamitalinsa Savolainen voitti jo vuonna 2015, jolloin hän pokkasi 17-vuotiaissa sekä MM-pronssia että EM-hopeaa.

Muista suomalaisista kisoissa parhaiten onnistui Toni Metsomäki sijoittuen sarjassa 87 kg viidenneksi.

  • Lähde Suomen Painiliitto

Lue myös: Arvi Savolainen paini juniorien MM-kultaa – teki suomalaista painihistoriaa!

Kommentoi Facebookissa