Asuntomurroista kiinniottoja Espoossa ja Barcelonassa – matkatavaroissa kultakoruja ja arvokelloja

Lentokentällä kiinniotetun rikoskumppanin hallusta löytyi muun muassa useita arvokelloja kuten esimerkiksi Rolexeja.

Lentokentällä kiinniotetun rikoskumppanin hallusta löytyi muun muassa useita arvokelloja kuten esimerkiksi Rolexeja. (Kuva Poliisi)

Rikossarjaan kuuluu esitutkinnan mukaan ainakin 17 asuttuihin asuntoihin kohdistunutta törkeää varkautta

RIKOS Länsi-Uudenmaan poliisi otti tarkkailu- ja valvontaoperaatiossa Pohjois-Tapiolassa lauantai-iltana 24.2.2018 kiinni kaksi albanialaista miestä. Miesten hallusta löytyi murtoväline sekä muun muassa vanha suomalainen 20 markan seteli, jonka epäillään anastetun asuntomurrolta.

Miehet vangittiin Espoon käräjäoikeudessa 28.2.2018 asuntomurroista epäiltyinä. Miesten oletetusta rikoskumppanista saatiin selvyyttä maanantaina iltapäivällä 26.2.2018, jolloin henkilön todettiin olevan jo lentokoneessa ja matkalla Suomesta Barcelonaan, Espanjaan.

Onnistuneen ja ripeän kansainvälisen viranomaisyhteistyön – poliisin, tullin, rajavartiolaitoksen, keskusrikospoliisin ja Europolin – avulla Espanjan oikeusviranomaiset ottivat miehen tarkasteluun lentokentällä. Hänen hallustaan löytyi muun muassa useita arvokelloja kuten esimerkiksi Rolexeja sekä yli 600 gramman painosta kultakoruja.

On epäiltävissä, että Espanjassa löytynyt omaisuus olisi anastettu pääasiassa Espoon ja Helsingin asuntomurroilta. Mies on vangittu poissaolevana ja hänen luovuttamistaan Suomeen valmistellaan.

Rikossarjaan kuuluu tämän hetkisen esitutkinnan mukaan ainakin 17 asuttuihin asuntoihin kohdistunutta törkeää varkautta, joista kahdeksan on tapahtunut Espoossa kuten Pohjois-Tapiolassa, Laajalahdessa ja Friisinmäessä ja yhdeksän Helsingissä, lähinnä Vartiokylässä, Mellunmäessä ja Vesalassa. Päivän Lehti kirjoitti asuntomurtosarjasta tässä.

Rikossarjaa on helmikuun alusta lukien tutkittu tiiviissä yhteistyössä Länsi-Uudenmaan ja Helsingin poliisilaitoksien kesken. Rikossarjan tutkintavastuu on Espoon poliisissa, koska epäiltyjen kiinniottaminen tapahtui Espoossa.

Kommentoi Facebookissa