Auto törmäsi koirien kävelyttäjään suojatiellä – jalankulkija loukkaantui vakavasti ja koira karkasi

Törmäyksen nähneitä silminnäkijöitä pyydetään ottamaan yhteyttä Lapin poliisilaitoksen vihjepuhelimeen.

Törmäyksen nähneitä silminnäkijöitä pyydetään ottamaan yhteyttä Lapin poliisilaitoksen vihjepuhelimeen. (Kuva AOP)

Kaksi paikkakuntalaista oli osallisena onnettomuudessa Rovaniemen Saarenkylässä.

ONNETTOMUUS Sunnuntaina 7.10.18 klo 16.49 aikaan jalankulkija jäi auton töytäisemäksi Rovaniemen Saarenkylässä, Kuusamontien ja Pannukorvantien risteyksessä suojatiellä.

Henkilöauton kuljettaja, paikkakuntalainen nainen, oli kääntynyt Kulpintieltä lännen suuntaan Kuusamontielle tarkoituksenaan jatkaa Jäämerentien suuntaan. Kuljettaja ei havainnut Pannukorvantien risteyksessä olevalla suojatiellä tietä ylittänyttä jalankulkijaa, vaan törmäsi häneen.

Jalankulkija lensi törmäyksessä ajoradalle ja loukkaantui ilmeisen vakavasti. Tapahtuma-aikana kuljettajan ajosuunnasta oli voimakas auringonpaiste.

Jalankulkijalla oli ollut mukanaan kaksi koiraa, joista toinen karkasi tapahtumapaikalta ja toinen loukkaantui. Jalankulkijana ollut paikkakuntalainen 55-vuotias nainen toimitettiin sairaalaan ja koira hoidettavaksi eläinlääkäriin. Paikalta karanneesta valkoisesta, pienestä koirasta tehdyt havainnot pyydetään ilmoittamaan hätäkeskukseen.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja vammantuottamuksena. Törmäyksen nähneitä silminnäkijöitä pyydetään ottamaan yhteyttä Lapin poliisilaitoksen vihjepuhelimeen 029 5466259.

Lue myös: Poliisi valvoi liikennettä – yli sata ohitti pysähtymättä suojatien eteen pysähtyneen auton

Kommentoi Facebookissa