Kahdessa vuodessa on lähellä toisiaan palanut jo lähes parikymmentä autoa – poliisi tutkii nyt törkeänä vahingontekona

Poliisi ei ota vielä kantaa syttymissyyhyn tai autopalojen suunnitelmallisuuteen.

Poliisi ei ota vielä kantaa syttymissyyhyn tai autopalojen suunnitelmallisuuteen. (Kuvituskuva AOP)

Samanaikainen autojen syttyminen Espoon Matinkylässä antaa viitteitä tapauksen suunnitelmallisuudesta.

AUTOPALOT Länsi-Uudenmaan poliisi ilmoitti tänään aamuyöstä neljän jälkeen, että Espoossa Matinkylässä kahdessa eri paikassa palaa henkilöautoja. Yhteensä vaurioituneita autoja oli viisi kappaletta. Länsi-Uudenmaan poliisi on aloittanut tapahtuman selvittämisen.

Silminnäkijät kertoivat liekkien nousseen korkealle. Tarkemmin tapahtumapaikat sijaitsevat Matinkylään kuuluvassa Tiistilässä, toinen palopaikoista oli Tiistinkalliolla oleva hiekkakenttä, joka toimi yleisenä parkkipaikkana. Poltettuja autoja oli parkkipaikalla kolme, kahdensadan metrin päässä kerrostalon parkkipaikalla Kalastajankujalla paloi kaksi autoa.

Poliisi tutkii autopaloja törkeinä vahingontekoina. Iltapäivällä pelastuslaitos sai vielä hälytyksen Tonttumuorinkujalla palavan kuorma-auton johdosta. Tontunmäki sijaitsee Matinkylästä koilliseen, ja pelastuslaitos sai sammutettua ilmeisesti hylätyn kuorma-auton nopeasti.

Espoon Matinkylässä on autoja palanut jo aikaisemminkin poikkeuksellisen paljon. Viime vuoden juhannusaattona hätäkeskukseen tuli ilmoituksia aamuseitsemän aikaan, joiden mukaan Matinkylässä Vilpunkadulla sekä Elsankujalla sijaitsevilla pysäköintipaikoilla oli palavia autoja.

Tuolloin palopaikat sijaitsivat alle kilometrin päässä toisistaan ja yhteensä viisi autoa kärsi palovaurioita. Alle kuukauden kuluttua heinäkuun puolivälissä Matinkylässä Sepetlahdentiellä ja Anjankujalla paloi kaksi autoa. Palopaikat sijaitsivat jälleen vajaan kilometrin päässä toisistaan ja autot oli sytytetty lähes samaan aikaan.

Vuonna 2016 toukokuussa paloi viisi autoa sekä moottoripyörä, joulukuussa jälleen yksi henkilöauto, jota epäiltiin tahallaan sytytetyksi.

Poliisin tutkinta nyt tapahtuneista autopaloista on vasta alkuvaiheessa, paikalla on ollut muun muassa poliisin tekninen yksikkö. Poliisi ei ota vielä kantaa syttymissyyhyn tai suunnitelmallisuuteen. Yleisöltä pyydetään mahdollisia havaintoja palopaikoilta.

Samanaikainen autojen syttyminen antaa kuitenkin viitteitä tahallisuudesta. Elokuussa pääosin eteläisessä Ruotsissa sytytettiin lähes 100 autoa tuhopoltoissa. Iskuissa huppupäiset ja mustiin pukeutuneet miehet sytyttivät organisoidusti autoja tuleen ja pakenivat paikalta.

Lue myös: Kymmeniä autoja poltettiin organisoiduissa iskuissa – ”Ruotsi on sietänyt tätä aivan liian kauan”

Kommentoi Facebookissa